Utolsó simításokat végzik az Izsáki úton, ma estétől már a forgalom is megindul

2023. 08. 31., 13:14
Délelőtt még az utolsó simításokat végezte a kivitelező az Izsáki úton és a Dózsa György úton. A mai naptól megszűnt a forgalomelterelés a felújítással érintett útszakasz jelentős részén, a közlekedők számos csomópontot és kereszteződést használhatnak ma estétől. Ezzel egy időben pedig új forgalomszabályozás lépett életbe.
Fotó: Harkai György
A galéria 28 képet tartalmaz

Friss útburkolati jelek, új jelzőtáblák és a tereléseket felváltó bójasorok jelezték ma délelőtt az Izsáki út és a Dózsa György út kivitelezésén, hogy hamarosan birtokba vehetik az autósok a teljes útszakaszt. Délelőtt még számos helyen dolgoztak a szakemberek az utolsó simításokon. Legnagyobb készültségi fokban a Dózsa György út volt, az Izsáki úton ottjártunkkor is azon dolgoztak, hogy az esti új forgalmi rend bevezetéséig minden szükséges tájékoztató tábla és felfestés a helyére kerüljön. Az új rend alapján az 52-es főút felújítással érintett teljes szakasza használható, de egyes csomópontokban még forgalomkorlátozásokra kell számítani.

A Dózsa György út - nagykörút csomópontban minden irányban megengedett lesz a kanyarodás, de a nagykörúton csak 2×1 sáv lesz biztosítva. Az 52-es főút felől teljesen megnyitják az utat, az Árpád körútra külön jobbra kanyarodó sáv kivételével. Teljesen megnyílik az Ipoly és Botond utcai kereszteződés is.  A főútra csatlakozó kisutcákat is visszakapja a forgalom.

A vasúti átjáró és az Olimpia utca közötti szakaszon az út 2×1 sávra szűkül és a körforgalomban keresztirányba nem lehet kihajtani, csak egyenesen az Izsáki úton és vissza lehet közlekedni. Mivel a bevásárló központnál a belváros felől a balra kanyarodás tilos, a központ felől érkezők a Sport utcai körforgalomban visszafordulva tudják elérni a Bevásárló központot a vasúti átjáró felőli bejáraton keresztül. Ez igaz a Rudolf kert területén ingatlanjai esetében is.

A Dr. Szobonya Zoltán utcai csomópontban is használható lesz minden forgalmi sáv. Az Izsáki úton a Hullám vendéglőnél a város felől és a központ felé igyekvők is áthajthatnak egyenesen. A Vízmű utcai ágat további egy hónapig csak a menetrend szerinti autóbuszok használhatják mindkét irányból. A Könyves Kálmán körútra pedig csak az M5 autópálya irányából érkezők tudnak jobbra kanyarodni.

Az 52-es számú főút négynyomúsítása miatt kiépített ideiglenes forgalomkorlátozást ma a délutáni órákban nyitották meg. Azzal, hogy hogyan vizsgáznak a kecskemétiek az új úton és szeptember 1-jén okoz-e gondot az ideiglenes forgalmi rendhez alkalmazkodás, pénteki híradónkban foglalkozunk.

Az új forgalmi rend részletes ismertetője ITT olvasható.