Vakáció 2024 – Hamarosan indul a táborozási szezon

2024. 06. 13., 17:17
Mint minden évben, idén is a Hírös Agóra kínálja a legszélesebb palettát gyermekek nyári táboroztatását illetően. Napközis jellegű szaktáboraik június 24-től indulnak, 3 telephelyükön mintegy 57 tábori programmal várják az érdeklődő gyerekeket és fiatalokat.

Fontos, hogy a szülők figyeljenek arra, hogy a tábor kezdő időpontja előtt legkésőbb 10 nappal már elküldjék a jelentkezést- hívta fel a figyelmet a táborokért felelős szakember.

Akadnak még helyek egy-egy turnusra szinte minden korosztálynak, fiúknak-lányoknak vegyesen, alkotóknak, műszaki érdeklődésűeknek, művészlelkeknek és természetimádóknak egyaránt.

Kimondottan fiúknak ajánlott a Propeller 2 nevű tábor, ahol különféle kütyüket szerelnek, gyártanak, fúrnak-faragnak a táborozó fiatalok.

A KESI úszószakosztálya által szervezett táborok olyannyira népszerűek, hogy szinte már májusban úgy kell vadászni a szabad férőhelyeket, idén sem volt ez másképp, habár 1-2 időszakra még elvétve maradt szabad hely. A sportiskola a városban élő, a sportoló és az Úszó Nemzet Programban résztvevő fiataloknak szervez nyári programokat minden évben.

Idén több mint 600 gyermek vesz részt a Kecskeméti Sportiskola nyári úszótáboraiban. Népszerűek a foci táborok is, de találni a hírös városban kosárlabda, strandröplabda, tenisz, asztalitenisz sportágak iránt érdeklődő ifjak számára is még foglalható helyeket.

Idén is támogatja az önkormányzat a rászoruló és a tehetséges gyerekek táborozását. Ezeknek a kecskeméti gyerekeknek kedvezményes táborozására ad lehetőséget a Hírös Agóra Parádfürdői Ifjúsági Tábor és Erdei Iskolája, ahol idén közel 300 tanuló vehet részt.

Az állatvilágot kedvelő gyermekeket várja minden nyáron a Vadaspark egyhetes napközis táboraiba, ahol az állatok körüli teendőkkel etetéssel-gondozással telik egy-egy nap, emellett érdekes természettudományos ismeretekkel gazdagodhatnak a fiatalok. Szinte minden turnusukban van még 1-2 hely a 8 hét alatt, de minden bizonnyal csak ideig-óráig, mert a jövő hét végén indul a vakáció és a gyerekek megrohamozzák a jobbnál-jobb programokat kínáló nyári napköziket. Így a tanulással telt hosszú hónapokat követően hamarosan minden nyári táborba ki lehet tenni jelképesen a megtelt táblát.