NJE: vállalati partnereknek mutatták be az új turizmus-vendéglátás szakot

2023. 02. 02., 13:58
Az üzleti élet több ponton is profitálhat a Neumann János Egyetem képzéseiből. Hogy milyen szálakon csatlakozhat a képzésekhez, így a legújabb turisztika-vendéglátás szakhoz a gyakorlatban egy vállalkozás vagy más partner. Ezt mutatták be ma (csütörtökön) a vállalkozóknak és oktatási partnereknek egyaránt a kecskeméti CAMPUS-on.
Fotó: Hájas Barnabás
A galéria 12 képet tartalmaz

Turizmus-vendéglátás szakkal bővül a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának kínálata szeptembertől. Az új képzési ágat valós piaci igények hívták életre, és mivel maga a szakterület erősen gyakorlatorientált, a gazdasági szereplőknek, egyben leendő gyakorlati partnereknek mutatták be ma az egyetem lehetőségeit a CAMPUS-on.

– Úgy láttuk, hogy itt, az Alföld közepén a jelenlegi helyzetben fontos lenne a szakemberképzés megújítása ezen a szakterületen. A mai programunkon bemutattuk a szakot, a duális képzésben rejlő lehetőségeket. Arra számítunk, hogy partnereink támogatni fognak bennünket abban, hogy az ő szaktudásukat is át tudjuk adni diákjainknak
— mondta dr. Kárpáti József, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja.

A szaktudásért cserébe tehetséges hallgatókkal, leendő szakemberekkel találkozhatnak a vállalkozások, így profitál a kapcsolatból mindkét fél és nem utolsó sorban a tanuló is, tette hozzá dr. Kárpáti József dékán.

Dr. Kárpáti József, a Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja

– Nagyon fontos, hogy a vállalati partnerségek a jövőben is támogassák, segítsék ennek a szaknak a fejlődését. Az itt szerzett diplomának az értékét egyértelműen meghatározza, hogy milyen minőségű képzést milyen partnerekkel tudunk megvalósítani a következő időszakban – hangsúlyozta dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora.

Hozzátette, az új turizmus – vendéglátás szak iránt már most számottevő az érdeklődés és általánosságban is elmondható, hogy egyre többen gondolkodnak a Neumann János Egyetemben, ha továbbtanulásról van szó. Mindehhez az elmúlt időszakban is sikerült a legjobb duális partnereket megnyerni, sőt a kecskeméti egyetem a duális képzésforma egyik úttörője Magyarországon.