Varga Bence: szívünket-lelkünket kitesszük a pályára

2023. 11. 05., 14:02
Vasárnap 14:45-kor a Ferencváros lesz csapatunk ellenfele, a találkozó előtt kapusunkat, Varga Bencét kérdeztük várakozásairól, aki hisz a csapatban.

– Egy hosszabb nyeretlenségi sorozatot zártunk le, ami természetesen nem volt könnyű. Próbáltunk minél hamarabb kilábalni ebből a szériából, hiszen szerencsére ez volt az első ilyen, amibe belekerültünk a feljutásunk óta. Nem volt pánik, mindenki azon volt, hogy kijöjjünk belőle. A tavalyi szezonban sokszor volt szerencsénk is, hozzánk pattant a labda, vagy éppen befelé, most éreztük azt, hogy ez megfordult. Az ilyen helyzetekből csak munkával lehet kijönni, mi is igyekezetünk még rátenni egy lapáttal arra, amit egyébként is megcsináltunk minden edzésen. Jó érzéssel tölt el minket, hogy az utolsó két meccset sikerült megnyerni, a ZTE elleni három gól is különösen kellett már, utána pedig egy jó Szegedet vertünk meg kapott gól nélkül. Ennek megfelelően természetesen jó volt a hangulat a vasárnap bajnoki előtt, melyre ugyanolyan nagy elánnal és sok munkával készültünk fel ettől függetlenül – tekintett vissza az utolsó két mérkőzésre is kapusunk.

Az utolsó két találkozón csak egy gólt kapott kapusunk, aki a ZTE és a Szeged ellen is fontos védéseket mutatott be a hajrában. Ennél azonban sokkal többre értékeli az eredményességet.

– Az természetes, hogy én is és a csapat is szeretne jó teljesítményt nyújtani. Kapott gól nélkül természetesen öröm lezárni egy meccset, de mindig az a legfontosabb, hogy nyerjünk. Ez van most mindenkinek a szeme előtt, a többi csak extra úgymond.

A Ferencváros kapcsán Varga Bence elmondta, nemzetközi szinten is megmutatta már tudását idegenben az FTC, de ha szívüket-lelküket kiteszik a pályára, akkor lehet sanszuk egy jó eredményre a bajnok ellen is.

– Nem is olyan régen játszottunk velük idén, akkor egy pontrúgás döntött. Tudjuk, hogy mit képvisel a Ferencváros, láttuk őket a Genk és a Fiorentina ellen, nemzetközi szinten is kitűnő teljesítményre voltak képesek idegenben, a győzelmekhez is közel jártak. Nehéz meccs vár ránk, de mindenki maximálisan oda fogja tenni magát, mert hazai pályán szeretnénk meglepetést okozni. Már csak a szurkolóink miatt is, hiszen láthattuk, hogy Szegeden is gyakorlatilag megtöltötték a vendég szektort. Ez sokat jelent nekünk. Nem lesz könnyű, de nem féltem a csapatot, ha végig küzdünk, illetve a szívünket-lelkünket kitesszük a pályára, akkor lehet sanszunk egy jó eredményre.

Jegyek még ITT kaphatóak a mérkőzésre! 

Szerző: KTE/kecskemetite.hu

Kapcsolódó cikk