Véget ért a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál - Barta Dóra értékelte a programsorozatot

2024. 04. 16., 20:23
A KTV Kiemelő magazinjának mai vendége Barta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója volt, az apropó pedig az, hogy az elmúlt hétvégén befejeződött a március 15-én kezdődő és egy egész hónapon át tartó, 39. Kecskeméti Tavaszi Fesztivál.

Közel 40 éves fennállása óta először fordult elő, hogy a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál egy teljes hónapon keresztül kínált kulturális fogyasztani valót a város lakóinak. Ennek eredményességéről és sikerességéről beszélt a tegnapi  HírórábanBarta Dóra, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója. A közel 60 eseményen a 30 nap alatt 17 intézmény osztozott, a fesztiválhelyszínek száma 23 volt. Bár egzakt számok a látogatottságról még nincsenek, Barta Dóra úgy véli, sikeres volt a fesztivál időtartamának megduplázása.

– Én szeretem a kompakt, rövid fesztiválokat, de ha már nagyobb területre kiterjesztettük, akkor ez a hónap nem tűnt feltétlenül túlzónak. Nem billentett ki senkit a nyugalmából, hanem egyszerűen egy nagyon szép szövetséget, egy szép keretet kapott Kecskemét tavaszi kulturális kisugárzása
— fogalmazott Barta Dóra.

A Hírös Agóra ügyvezetője beszélt arról is, hogy az idei fesztivál egyfajta főpróbája volt a jövő esztendőnek, amikor három jelentős jubileum is lesz az intézmény életében: Ötven évvel ezelőtt adták át rendeltetésének Hírös Agóra Deák téri épületét, 90. születésnapját ünnepli a Hírös Hét Fesztivál, és 40. alkalommal rendezi meg a város a Hírös Agóra menedzselésével a Kecskeméti Tavaszi Fesztivált.

A Hírös Agóra az említetteken túl további nagyfesztiválokat is gondoz, mint a Streetfood Streetart Fesztivál, az Adventi Fesztivál vagy a nyaranként megrendezendő Kodály Fesztivál. Barta Dóra a tavaszi fesztivál és a Hírös Hét esetében a kecskemétiség kidomborítását tartja kívánatosnak, a többi fesztivál esetében viszont tervezik a turisztikai vonzerő erőteljesebb fokozását.

A törekvés az, hogy Kecskemét fesztiváljai egymástól jól megkülönböztethető, különböző hangulatú, markáns egyediséget mutató események legyenek a jövőben.