Zenés vacsoraesttel nyílt meg a Házasság hete Kecskeméten

2023. 02. 10., 20:35
Romantikus zenével fűszerezett ünnepi vacsoraesttel vette kezdetét pénteken a Házasság hete Kecskeméten. A népszerű programsorozat tíz napon át több helyszínen rengeteg programmal várja a házaspárokat, a házasságra készülőket és a párkapcsolatban élőket.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 21 képet tartalmaz

Az Aranyhomok szállodában a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar tagjaiból álló rézfúvós kamaraegyüttes muzsikája várta a párokat péntek délután a Szerelem íze elnevezésű vacsoraesten, mellyel kezdetét vette az idei Házasság hete Kecskeméten. A párok egy összetartozásukat jelképező zsinórral összekötve foglalták el helyüket az asztaloknál. Az érkezőket a szervezők, köztük Néma Attiláné Ella, a Parázs Pasztorális Központ koordinátora, dr. Finta József érseki helynök atya és Hatházi Róbert, a Szentcsalád Plébánia plébánosa fogadták. Kecskemét városát Engert Jakabné alpolgármester képviselte.

Engert Jakabné köszöntőjében kiemelte: városunkban is komoly hagyománya van már a Házasság hetének, melyet a keresztény egyházak, civil szervezetek és számos önkormányzati intézmény széleskörű összefogásával rendeznek meg idén is. Mint mondta, a következő napok Kecskeméten, hazánk számos településén, sőt a nagyvilágban négy kontinens huszonegy országában hasonló programokkal zajlanak. Megnyitóbeszédében Szent Pál szeretethimnuszát, valamint Gyökössy Endre református lelkész, pszichológus egy gondolatát idézte: „A jó házasság szüntelen kompromisszumok, kölcsönös engedmények sorozata.”

A Házasság hete idei kecskeméti programjai is izgalmas, minőségi időtöltést nyújtanak a pároknak. Az egyik legnépszerűbb közülük a Szerelmi kalandtúra nevű párkapcsolat-építő játék, mely több helyszínen feladatokkal segít a pároknak egyre jobban összekovácsolódni. A Párkapcsolati műhely egy interaktív foglalkozásra invitálja őket dr. Finta József, Néma Attila és Néma Attiláné Ella vezetésével.

A kultúra kedvelőinek is számos programot kínál az előttünk álló bő hét, a Házasság hetében ugyanis a Ciróka Bábszínház, a Ruszt József Stúdiószínház, a Bozsó Gyűjtemény, a Hírös Agóra, a megyei könyvtár és több helyi múzeum is részt vesz. A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar rézfúvós együttese idén is házhoz viszi a szerelmes, romantikus dalokat. Ebből a szerenádból kaphattak ízelítőt a péntek esti ünnepi vacsora résztvevői.

A sorozathoz a történelmi egyházak is csatlakoznak: a hét zárásaként immár hagyományosan szentmisék és istentiszteletek keretében lehet megerősíteni a házasság életre szóló szövetségét, és áldást kérni rá.

Magyarországon 16. alkalommal rendezik meg a Házasság hetét, Kecskemét 11. alkalommal csatlakozott a programsorozathoz.

Kapcsolódó cikk