Zirig Kristóf atya és dr. Berényi Tivadar orvos az ÉlŐvíz novemberi adásában

2023. 11. 28., 17:05
Szerda este 20 órakor újra várja nézőit az ÉlŐvíz. A KTV vallási magazinja holnap megújult főcímmel jelentkezik. A holnapi adásban két témát járunk körbe. November 1-je mindenszentek ünnepe, november 2-a halottak napja: az ünnepek kapcsán Zirig Kristóf atyával beszélgetünk. Az adás második felében pedig dr. Berényi Tivadar orvossal, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) helyi csoportjának vezetőjével, a Magyar Orvosi Kamara újonnan megválasztott megyei elnökével láthatnak beszélgetést.

Új főcímmel jelentkezik az ÉlŐvíz című vallási magazin a KTV-n. A holnap esti adásban mindenszentek ünnepe és halottak napja kapcsán Zirig Kristóf atya lesz a vendégünk. Halottak napja sokunknak az év legszomorúbb vagy legnehezebb napja. A keresztény egyház viszont vallja az örök életet, amely Isten legnagyobb ajándéka számunkra, mely szerint a halál nem az életünk vége. A földi életünk azért adatott, hogy ittlétünk alatt, viszontagságok közepette a jó Istent megismerjük, és egyre jobbá váljunk, mindnyájan lehetőséget kapunk a szentségi életre. A mennyország mindenki számára nyitva áll.

– A kérdés az igazából, hogy akarunk -e a jó felé változni, és merünk –e egy újabb lépést tenni az Isten felé. Hogy hisszük-e igazán, hogy irgalmas szeretetéből mindazoknak megbocsájt, akik ezt vágyják, és akarjuk-e az általa felkínált lehetőséget megélni. Az igazi szívből jövő szeretetet, az el nem múló boldogságot. A Földön éppen ezt kell tennünk, így tudunk egyre közelebb és egyre közelebb kerülni
— mondja a műsorban Zirig Kristóf atya. 

A vallási magazinban dr. Berényi Tivadar orvossal is láthatnak beszélgetést. Vall arról, hogyan formálódott benne keresztény hite gyerekkorában, kecskeméti piarista diákévei alatt, majd a szegedi egyetemen és későbbi munkája során Kiskunhalason és Kecskeméten. Dr. Berényi Tivadar arról is beszél, hogyan éli meg hitét aneszteziológusként, valamint közéleti szerepeiben: a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége helyi csoportjának vezetőjeként és a Magyar Orvosi Kamara újonnan megválasztott megyei elnökeként.

– A megtérésnek igazából két formája van. Van, amikor az ember egyre több információt szed magára és megérik keresztény katolikussá, és létezik a pontszerű megtérés, amikor jön egy pillanat, amikor azt mondja az ember, hogy mostantól biztosan hívő vagyok és hiszem, hogy van Isten
— fogalmazott az interjúban dr. Berényi Tivadar.

Az ÉlŐvíz című vallási tematikájú műsor havonta egyszer várja nézőit a Kecskeméti Televízióban. Az adások és a riportok bármikor újra megnézhetők a Kecskeméti Televízió honlapján és youtube-csatornáján.