20 millió forintnyi segítség érkezett a kecskeméti rászorulóknak

2024. 01. 18., 14:20
Karácsony előtt 20 millió forint összegben osztott rászorulóknak vásárlási utalványokat az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet Szemereyné Pataki Klaudia polgármester kezdeményezésére. Több mint 30 árus csatlakozott a kezdeményezéshez, melynek köszönhetően több család is ételt tudott tenni az ünnepekkor az asztalra.
A galéria 17 képet tartalmaz

Óriási segítség érkezett a karácsonyi időszakban a rászorulóknak. Az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet a polgármester, Szemereyné Pataki Klaudia kezdeményezésére vásárlási utalványokat osztott ki a nehéz sorsúak számára.

Tavaly év végén keresett meg minket a polgármester asszony azzal az ötlettel, hogy bocsássunk ki vásárlási utalványokat az ünnepi időszakra, a karácsonyi bevásárlás megkönnyítése céljából. Mi nekiláttunk a feladatnak és sikeresen meg is tudtuk azt oldani. Nagyságrendileg körülbelül 20 millió forint értékben bocsátottunk ki vásárlási utalványokat, melyeket rászoruló személyek részére osztottunk ki
— mondta Kolek Andrea, az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet igazgatója.

Különböző szervezetek, alapítványok, egyesületek kapták meg az utalványokat, melyeket átadtak a legrászorultabb családoknak. A vásárlás ellenértékeként fogadták el az árusok a kuponokat, melyeket az Intézmény- és Piacfenntartó Szervezet, mint önkormányzati fenntartású intézmény fizetett ki az eladóknak. Több mint 30 üzlet, árus csatlakozott a kezdeményezéshez.

Mindenképpen jónak találtuk ezt a kezdeményezést, mindig szívesen segítünk, ha tudunk. Teljes vállszélességgel a kezdeményezés mellé álltunk az első perctől kezdve
— árulta el Berényi Gabriella, a Kelesztő üzletvezető-tulajdonosa.

Mivel nem minden utalvány érkezett vissza a rászorulóktól, ezért az a döntés született, hogy kitolják felhasználási határidőt. Így egészen január 31-ig lehet levásárolni a kupont a Budai utcai piacon azoknál az árusoknál, akiknél ki van téve az utalvány elfogadását jelző piros matrica vagy tábla.