40 éves a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola

2023. 12. 01., 17:40
40 éves fennállását ünnepelte pénteken délután a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola. Az ünnepi alkalmon részt vettek az intézmény jelenlegi egykori dolgozói, diákjai is, akik különleges előadásokat tekinthettek meg.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

Ének, zene és tánc is szerepelt a műsorszámok között a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában. A mai napon ünnepelte ugyanis 40 éves fennállását az intézmény, a jubileum miatt megtelt az aula. Az iskola 40 évét dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója értékelte.

– A legjobban azokra a tanítványainkra vagyunk büszkék, akikkel találkozunk felnőttként. Nagyon sokszor jönnek vissza osztálytalálkozókra, örömmel szoktuk nézni vagy hallgatni, hogy szép pályafutásuk, családjuk van, elégedettek, boldogok és sikeresek - mondta dr. Lóczi László.

Az eseményen részt vettek az egykori tanárok, valamint a volt diákok is. Dr. Lóczi László ünnepi beszédében elmondta, az iskola megalapítását 40 éve a társadalmi igény követelte ki. Annyi gyerek született a városrészben a 80-as években, amennyit már a 10 évvel idősebb Hunyadi Iskola nem volt képes befogadni.

– Amikor a Mátyás Iskola nevét meghallják, akkor általában az angol idegen nyelv jut mindenkinek eszébe. Mindenképpen szeretnénk ezt a vonalat továbbvinni, ugyanakkor továbbra is szeretnénk megtartani a kompetencia eredményeket, amelyek azt mutatják, hogy nagyon komoly pedagógiai hozzáadott érték van ebben az iskolában
— fogalmazott az igazgató.

Az ünnepi alkalmon részt vett dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő, Pászti András, önkormányzati képviselő, az intézmény igazgató-helyettese és a város polgármestere is. Szemereyné Pataki Klaudia, ünnepi köszöntőjében elmondta, egy igazi közösség működik ebben az iskolaépületben.

– Nagyon fontos a közösségnek nemcsak a lexikális tudás megszerzése, hanem az egyéb képességek és az érzelmi intelligencia fejlesztése is. Mindig nyitottan tekintenek a világra, képesek a változásokra és az együtt gondolkozásra - fogalmazott a polgármester.

Pálfi Tamás, a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója hangsúlyozta, kiváló tanítók és tanárok, kiemelkedő szakmai tevékenysége alkotja az iskola szilárd oszlopait. Munkájuk eredményeként jelentős sikereket érnek el a városi, megyei és országos versenyeken.

Az ünnepségen egy különleges könyv is megjelent, így a vendégek megismerhették az iskola elmúlt éveinek legfontosabb eseményeit.

Az elmúlt 40 év régi és új kollégái