A rászorultakért fog össze a városrendészet és a szociális közalapítvány

2023. 02. 28., 15:32
Együttműködési megállapodást írt alá kedden a Városi Szociális Közalapítvány és a Kecskeméti Városrendészet. Bár a közös munka régóta zajlik, most hivatalosan is összefognak a rászorultak érdekében. A cél az, hogy senki ne fagyjon meg és senki ne haljon éhen.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 11 képet tartalmaz

Szorosabbra fűzte kapcsolatát a Kecskeméti Városrendészet és a Városi Szociális Közalapítvány. Kedden délelőtt egy együttműködési megállapodást kötött egymással a két fél annak érdekében, hogy minél hamarabb és gyorsabban érkezhessen a segítség az arra rászorultaknak.

A Kecskeméti Városrendészet segítségünkre van abban, hogy tevékenysége során megismertesse velünk azokat a rászoruló embereket, akik tanyán élnek. Jól tudjuk, hogy Kecskemét nagy tanyasi körzettel, külterülettel van körülvéve, ahol még sokan élnek, többségében olyan idős emberek, akik segítségre szorulnak
— mondta Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi elnöke.

Az információáramlás azért hasznos, mert a Városi Szociális Közalapítvány így azonnal segítséget tud nyújtani a rászorulóknak a városrendészek jelzése alapján.

A rendészeti feladatellátás során kollégáink nap mint nap Kecskemét külterületét járják, elsődlegesen az itt lakók, a tanyai ingatlanokban lakók biztonságának a szavatolása érdekében. Ezen feladatellátás során rendkívül sok információhoz jutunk az itt élőkőről, hogy szociálisan rászorultak-e vagy sem. Abban az esetben, ha valaki hozzájárul a szociálisan rászorulók részéről, hogy az adataikat továbbítsuk, akkor ezt mi minden esetben megtesszük a szociális ellátórendszer érintett szervezete felé
— magyarázta a folyamatot dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője.

A városrendészet munkatársai abban is segítenek, hogy egy-egy adott támogatást a nehéz megközelíthetőség miatt maguk visznek el a bajbajutottaknak. Suba Ágnes városrendész az egyik olyan kolléga, aki szívén viseli a külterületen élők sorsát.

Itt senki sem fagyhat meg, senki sem szenvedhet semmiben hiányt. Ezzel az együttműködési megállapodással azt gondolom, ezt még jobban erősítjük, még szorosabbra tudjuk fűzni a kapcsolatunkat, ami már eddig is szoros volt. Az információáramlás rendkívül jó a két intézmény között. Ezután is ez a cél fog bennünket vezérelni
— foglalta össze Suba Ágnes, a városrendészet külterületi szolgálatvezetője.

Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi tagja is méltatta a Kecskeméti Városrendészet munkatársait, kiemelve Suba Ágnest.

Ági, óriási segítséget adsz a részünkre. Néha úgy érzem, hogy a mi munkatársunk vagy. Amikor telefonálunk, rögtön készséges vagy, visszahívsz telefonon. Azt gondolom, hogy egy alapítvány, főleg egy szociális közalapítvány akkor tud minőségi munkát végezni, ha van olyan segítője, mint te vagy
— fogalmazott Lévai Jánosné.

A Kecskeméti Városrendészet munkatársai tehát tovább dolgoznak a külterületen élők megsegítéséért, immár egy olyan együttműködésben a Városi Szociális Közalapítvánnyal, amely példa nélküli Magyarországon.