A baloldal továbbra sem érti: nem építtet akkumulátorgyárat a Mercedes Kecskeméten

2023. 03. 30., 13:11
"Teljes félretájékoztatás és álhírgyártás történik a kecskeméti Mercedes-Benz tevékenységével kapcsolatosan" - így reagált Szemereyné Pataki Klaudia polgármester Kopping Rita napirend előtti felszólalására a csütörtöki közgyűlésen. A baloldali önkormányzati képviselő, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület többi képviselőjével együtt továbbra sincs meggyőződve arról, hogy nem épül akkumulátorgyár Kecskeméten, még annak ellenére sem, hogy ezt a Mercedes-Benz megerősítette.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 26 képet tartalmaz

„A Mercedes-Benz nem tervez befektetést akkumulátorcellákat gyártó üzembe Kecskeméten” - olvasta fel a mai közgyűlésen Szemereyné Pataki Klaudia a Mercedes-Benz nyilatkozatának azon részét, melyből egyértelműen kiderül, hogy a cég nem épít akkumulátorgyárat a városban.

A polgármester mindezt azután tette, hogy Kopping Rita baloldali önkormányzati képviselő napirend előtti felszólalásából kiderült: a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselői továbbra sincsenek meggyőződve arról, hogy ez valóban így fog történni. A vállalat a kételyek eloszlatása érdekében meghívta a teljes képviselőtestületet a gyárba.

Bemutatják, tételesen elmondják, és kérdéseket lehet feltenni arról, hogy hogyan zajlik egy elektromos autó gyártása, és hogyan zajlik az abba való akkumulátor behelyezése, mert ekörül "pörgünk" hetek óta. Itt nincsen szó akkumulátorgyártásról. Ugyanakkor egy elektromos autó akkumulátor nélkül nem működik, ezért az alvázába be kell szerelni az akkumulátor-cellákat és egységeket
— magyarázta a polgármester.

A városvezető hangsúlyozta, hogy már másfél éve gyártanak elektromos autókat Kecskeméten. Szemereyné Pataki Klaudia azt is kiemelte, hogy „teljes félretájékoztatás és álhírgyártás történik a kecskeméti Mercedes-Benz tevékenységével kapcsolatosan.”

Dobos József és Kopping Rita baloldali képviselők szerint a félreértés Magyar Levente államtitkártól származik, ezért arra kérték a polgármestert, hogy hívja meg az államtitkárt, vagy helyesbítsen.

Akkor ezek alapján én is megkérhetem önöket, ha jól láttam Király és Vancsura képviselő urat a plakát elhelyezésével összefüggésben, hogy azt is helyezzék ki és tegyék fel Facebookra, hogy nem lesz akkumulátorgyár Kecskeméten
— hangoztatta Szemereyné Pataki Klaudia.

Leviczky Cirill önkormányzati képviselő a témában azt mondta, hogy az ellenzéki frakció próbál valamilyen fölbolydulást kelteni ezzel az üggyel a városban, egy fölösleges hisztériakeltésről van szó. Falu György alpolgármester pedig azt jegyezte meg, hogy 35 perce beszélgetnek arról, ami nincs is.