A családi napon sorsolták ki a hőszigetelési pályázat nyerteseit

2024. 05. 26., 09:55
Szombaton együtt töltötte a napot Rendőrfalu és Kósafalu apraja-nagyja. A városrészhez kötődő intézmények, egyesületek és helyi művészek műsora szórakoztatta a közönséget a május 25-i családi napon a kecskeméti Nagyvárad tér közösségi terén.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 31 képet tartalmaz

Szombaton kora délelőtt vette kezdetét Rendőrfalu és Kósafalu részére szervezett családi nap a Nagyvárad téren. A programok nagyobb hányadát a városrész művészei és fellépői adták, a zenei események mellett volt stand up előadás, kutyabemutató és táncelőadások is.

Délelőtt a helyi Szent László Nyugdíjas Egyesület szórakoztatta műsorával a közönséget, délután a Kecskeméti Nótások szolgáltatták a magyar nóta kedvelőinek a vidám hangulatot.

A városrész kisgyermekei és kisiskolás diákjai is részt vettek a családi nap programkínálatában, a Szabadkai utcai Mesedomb óvodások előadásával és a Damjanich János Általános Iskola diákjainak bemutatójával.

Az egész napos rendezvény szervezői - a Családok a Szent László városrészért Egyesület és a  Szent László Nyugdíjas Egyesület - közös ebéddel is készült a résztvevőknek. A helyszínre kitelepült az EFI, így egészségügyi állapotfelmérést is igénybe vehettek az eseményre kilátogatók. A gyerekek számára volt arcfestés, aszfalt rajzverseny, ugrálóvár és lufihajtogatás.

A családi nap egyik kiemelt eseménye volt egy helyi pályázat nyerteseinek kisorsolása. A Hőplusz Rendszer Kft. ügyvezetője, Deutsch Endre felajánlásának köszönhetően a pályázat nyertesei egy családi ház hőszigeteléséhez való homlokzati anyagot nyerhettek. A boldog nyerteseknek Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és Lévai Jánosné, a körzet képviselője is gratulált.  

Ezt követően kora estig folytatódtak a zenei programok, melyek utcabállal értek véget.