A jószívű taxis esete a csaló tolvajjal

2023. 05. 23., 11:23
Szeszes italokat és cigit rendelt házhoz egy kecskeméti férfi, aki ugyan átvette a csomagot, azonban sem a fuvarköltséget, sem a számlát nem rendezte.

Fuvart kért az egyik taxiszolgálattól egy kecskeméti férfi 2023. május 12-én. A sofőr elindult a megadott címre, azonban útközben felhívta a megrendelő azzal a kéréssel, hogy vigyen neki sört valamint cigarettát. A jószívű taxis megtette a szívességet, majd amikor a kis kitérő után megérkezett, átadta a csomagot az ügyfélnek. A blokkot kereste, amikor a férfi besétált a frissen szerzett holmival. A fuvaros ekkor jogosan kérdezte, hogy „fizetni ki fog?”, a megrendelőnek azonban nem volt szándékában rendezni a költségeket és közölte, hogy őt az sem érdekli, ha rendőrt hív a sértett.

A vármegyeszékhely nyomozói csalás miatt indítottak büntetőeljárást. A nyomozás során ráadásul az is kiderült, hogy nem ez volt az első ilyen eset: egy nappal korábban több üveg kézműves sört rendelt házhozszállítással a férfi, amikért szintén nem fizetett. Azonban lopni sem volt rest, ugyanis az egyik dohányboltba napokon keresztül járt vissza szeszért. Mire feltűnt a hiány valakinek, már két tucat bornak kélt lába. A 42 éves kecskeméti férfit tegnap előtt elfogták és őrizetbe vették a rendőrök. Csalás és lopás miatt kihallgatták és kezdeményezik a letartóztatását.