A legkisebbek is rajthoz álltak a VI. Violin Maratonon

2023. 01. 22., 14:04
Idei újdonságként a legapróbbak is rajthoz állhattak a VI. Violin Maratonon vasárnap délelőtt a Kodály Iskola udvarán. A nagy rajt 11 órakor volt, mindhárom távnak - 5, 10 és 21 km - közösen. A különleges, komolyzenével átitatott és jótékonysági célokat is szolgáló futóversenyen idén körülbelül 750-en indultak.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 44 képet tartalmaz

A futók a Kodály Iskola udvarából kiindulva a belváros felé vették az irányt, ahol távtól függően meghatározott számú kört kellett teljesíteniük a kijelölt útvonalon. Három kiemelt ponton - a megyei könyvtárnál, a Városházánál és a Leskowsky Hangszergyűjteménynél - népszerű klasszikus zenei dallamok fogadták a sportolókat, a januári időpontra való tekintettel nem élő muzsika formájában, hanem felvételről. A versenyzők végül a Kodály Iskolába tértek vissza, itt került sor az eredményhirdetésre, majd az iskola dísztermében koncertet is hallhattak az érdeklődők.

Az eseményre Szemereyné Pataki Klaudia is kilátogatott kislányával, aki rajthoz is állt a gyerekfutamban. A polgármester a Kecskeméti Médiacentrumnak elmondta, hogy az immár hatodik éve megrendezett Violin Maraton erős közösségépítő szerepet tölt be a városban, ráadásul a zene és a sport összekapcsolásával szépen illeszkedik a magyar kultúra napjához is.

A Violin Maraton ötletgazdája és főszervezője Juhász Ágnes, a Kodály Iskola hegedűművész-tanára, aki egyúttal többszörös maratonista és komoly triatlon-versenyző is. Kérdésünkre elmondta, hogy az idei versenyre 550-en regisztráltak előre, és további mintegy 200-an jelentkeztek be a helyszínen. A verseny jótékonysági célja ezúttal is a Kodály Iskola szakgimnáziumában tanuló tehetséges zenészpalánták anyagi támogatása annak érdekében, hogy hangszert tudjanak vásárolni vagy épp külföldi kurzusokon tudjanak részt venni.

Juhász Ágnes elárulta, hogy terveik között szerepel a teljes maratoni táv elindítása, a kitűzött cél az, hogy erre két év múlva sor kerülhessen.

A főszervező néhány nappal ezelőtt volt a KTV stúdiójának vendége, a teljes beszélgetést itt tudják megnézni:

Kapcsolódó cikk