A Nagycsaládosok Országos Egyesülete Bölcső-díjjal ismerte el a Malom Központot

2024. 05. 09., 11:32
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE) a Bölcső-díj aranyfokozatával ismerte el a kecskeméti Malom Központot azért az elkötelezett támogató munkáért, amelyet több mint tíz éve végez a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete javára. Ennek fókuszában az adventi gyűjtések állnak, melyekkel évente 80-90 rászoruló nagycsalád karácsonyát szépítik meg.

A díjat április végén vette át Rácz József, a Malom Központ ügyvezető igazgatója a budapesti Szent Margit Gimnázium dísztermében, ahol a NOE közgyűlésével egybekötve adták át a szervezet díjait.

Rácz József portálunknak elmondta, háromgyermekes apaként maga is átérzi a nagycsaládosok helyzetét, így igyekeznek lehetőségeikhez mérten támogatni őket.

Mint mondta, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületében olyan partnerre találtak, amely kiterjedt kapcsolatrendszerével és helyi beágyazottságával képes a valóban rászoruló családokhoz eljuttatni az összegyűlt adományokat.

A Malomban jellemzően november közepétől december közepéig végzik a gyűjtést, elsősorban tartós élelmiszereket, jó minőségű ruhákat, tisztálkodási szereket, játékokat, könyveket várnak. A Malom a helyszín és a gyűjtést koordináló diákmunkások biztosítása mellett közvetlenül is támogat évente 5-6 nagycsaládot, emellett munkatársaik is jeleskednek az adományozásban.

Fehérné Nagy Emese, a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületének elnöke kérdésünkre elmondta: szervezetük 1988 óta segíti a legalább háromgyermekes családok életét a hírös városban. Tagságuk az utóbbi években körülbelül 90 családot számlál. Több helyi cég, köztük az Univer és a Fornetti is támogatja őket alkalmilag, a Kecskeméti Nemzeti Színház kedvezményes bérletekkel segíti őket, kiemelt partnerük azonban a Malom Központ, mely több mint egy évtizede támogatja adománygyűjtéseiket. Rácz József a Malom részéről hasonlóan nyilatkozott: támogatják többek között az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) kecskeméti egységét és más civilszervezeteket is, a legrégebbi és legszorosabb kapcsolat azonban a KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesületéhez fűzi őket.

Ennek a gyümölcsöző kapcsolatnak az elismerése a NOE Bölcső-díja, mely egyúttal előrevetíti a közös munka folytatását is. Hiszen idén is eljön az advent, és már egy kis adománnyal is mosolyt csalhatunk a karácsonyfa köré gyűlő gyerekek arcára.

(x)