A stílus és a kultúra jellemzi a Városházán megnyílt kiállítást

2023. 11. 30., 19:24
A divat, a művészet és a magyar örökség ötvöződik azon az extravagáns kiállításon, mely ma nyílt meg a Városházán. Zoób Kati „Az ellentétek harmóniája” című kiállítása olyan ruhakölteményekkel kápráztatja el a látogatókat, melyek kézzel készültek és egytől egyig hordhatóak.
A galéria 40 képet tartalmaz

A stílus és a kultúra jellemzi a felújított Városházán ma megnyílt kiállítást. A fantasztikus ruhaköltemények méltó helyszíne a volt Levéltár helye. Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, időről időre szeretnének olyan programoknak helyet adni a helyiségben, mely tükrözi a szellemi értékét a földszinti teremnek. A polgármester azt is elárulta beszédében, hogy mindegyik ruhát kézzel készítették.

- A stílus maga az ember. És hogyha nem is egy az egyben ugyanazokat a stílusokat kell magunkra öltetni, amik itt vannak a babán, de egy-egy elemét, vagy egy-egy kis kedves mozzanatát, képét, egy füzérét felhasználhatjuk. Tudunk belőle ötletet meríteni, hogy hogyan készüljünk föl és hogyan tegyük gazdagabbá a mindennapi megjelenésünket és a mindennapi világunkat
— mondta Szemereyné Pataki Klaudia, polgármester.

Zoób Kati „Az ellentétek harmóniája” című kiállítása olyan ruhakölteményekkel kápráztatja el a látogatókat, melyek nem csupán tárgyként kezelendők.

- Ez egy olyan valami, amit másnak is látnia kell. És be tudjuk mutatni azt, hogy mennyire gyönyörű tud lenni az alkotás öröme, hogyha egy ember, egy csapat, akár egy applikáció, egy ruha, egy gomb, hogy tényleg milyen gyönyörű művészeti inspiráció, magyar örökség, történelem, irodalom, zene ötvöződhet egy ruhában. Azt elmondanám, hogy minden ruha hordható - emelte ki Dusik Bori, a Katti Zoób Divatház PR és marketing vezetője.

A divattervező Zoób Kati betegség miatt ma nem tudott jelen lenni a megnyitón. Azonban lesz tárlatvezetés, melyet maga tervező fog tartani, ennek időpontjáról a későbbiekben hírt adunk felületeinken. A tárlat ingyenesen látogatható május 30-ig.