A Szociális Munka Napja alkalmából köszöntötték az ágazat dolgozóit

2023. 11. 10., 18:43
November 12-e a szociális munka napja. Ez alkalmából szervezett ünnepséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója az ágazat dolgozói számára pénteken. A rendezvény résztvevői megemlékeztek elhunyt társaikról és köszöntötték az idei díjazottakat is.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 14 képet tartalmaz

A Máltai Csillagok Együttes zenélt ma a Három Gúnár Rendezvényházban, itt rendezte meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiója a szociális munka napja alkalmából szervezett ünnepségét. 2006-ban döntött ugyanis úgy a kormány, hogy piros betűs ünneppé teszi november 12-ét, így ismerve el a szociális szférában dolgozók munkáját.

Dr. Rigó Orsolya regionális vezető az eseményen elmondta, szeretnék ráirányítani a figyelmet az ágazatban dolgozókra, hiszen ez egy hivatás az elesettekért. Mint mondta, tudni kell, hogy ez a szolgálat, hivatás a szegények segítéséért és az egyik legnagyobb vállalás az életben.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Alföldi Régiójának kötelékében dolgozókat hívták meg az eseményre. Összesen közel 180-an érkeztek az ünnepségre, amelyen részt vett Lévai Jánosné tanácsnok, önkormányzati képviselő is. Dr. Jenei Gábor atya ünnepi köszöntőjében kiemelte, fontos a mai ünnep, hiszen most egy kicsit megállnak, visszatekintenek és az elért eredményekből erőt merítenek. A mai napon az ünnep mellett, újra köszöntötték az idei évben elismert munkatársaikat, valamint megemlékeztek elhunytjaikról is.