Adventi gyertyagyújtás és Mikulás a Műkertvárosban

2023. 12. 02., 20:50
Szombat délután tartották a Műkertvárosban az adventi gyertyagyújtást. A hagyományoknak megfelelően ezen a délutánon érkezett a Mikulás is a Szent Ferenc kápolna elé, így a zord idő ellenére rengeteg gyermek jött el és ünnepelt a szüleivel.
Fotó: Csonka Tímea
A galéria 35 képet tartalmaz

A hó helyett eső fogadta a családokat szombaton a Műkertvárosban, mégis hatalmas tömeg gyűlt össze a Szent Ferenc kápolna előtt. Lévai Jánosné, a városrész képviselője köszöntőjében elmondta, tizenkét éve már annak, hogy létrejött ez a különleges esemény. Ezen a napon minden évben finom falatokkal várják a vendégeket, meggyújtják a gyertyát az adventi koszorún, és a gyermekek nagy örömére megérkezik a Mikulás is.

A képviselő mesélt az ünnepről, annak jelentőségéről, és kiemelte, az ajándék mellé tegyük oda a szívünket is. Baracsi Klára, az Műkertvárosért Együtt Egyesület elnöke, a műkertvárosi advent egyik megálmodója is köszöntötte a családokat és hangsúlyozta, nem a drága ajándékok jelentik a fényt a lelkünkben, hanem a szándék, hogy önmagunktól mit adhatunk önzetlenül.

Tokovics Tamás beszéde után Péntek Zsolt megáldotta a városrész adventi koszorúját, meggyújtották az első gyertyát, és következett a nap fénypontja: a Mikulás, aki minden gyermeknek hozott ajándékot.