Ahol a holnap születik - Tanévnyitó ünnepi szenátusi ülés a Neumann Egyetemen

2023. 09. 04., 11:52
Közel 2.000 hallgató kezdte meg tanulmányait a Neumann János Egyetemen. Ma délelőtt tanévnyitó ünnepi szenátusi ülés keretében köszöntötte az intézmény vezetősége a gólyákat. Dr. habil. Fülöp Tamás rektor köszöntőjében kiemelte: az elmúlt évek legsikeresebb felvételi kampányát tudhatják maguk mögött, a hallgatói létszám növekedése azt jelzi, egyre vonzóbb az egyetem, a helyiek körében is.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 33 képet tartalmaz

A Neumann János Egyetem CAMPUS nagyelőadóját lassan kinövi az intézmény. Zsúfolásig telt a terem a ma délelőtti tanévnyitó ünnepi szenátusi ülésen. Idén 1.985 hallgató nyert felvételt a kecskeméti Neumann János Egyetemre. A GAMF Műszaki és Informatikai Karon 1.296, a Gazdaságtudományi Karon 472, a Kertészeti és Vidékfejlesztési Karon 254 hallgató lett mától hivatalosan is az egyetem polgára. Őket köszöntötték ma délelőtt. Dr. habil. Fülöp Tamás rektor elmondta: a hallgatói létszám növekedése azt jelzi, egyre vonzóbb az egyetem.

Folyamatosan vizsgáljuk azt, hogy a hallgatóink mely településekről érkeznek. Látható, hogy az a vonzási kör, amivel rendelkezik az egyetem, folyamatosan bővül, és Kecskemétről is egyre nagyobb számban maradnak itt helyben a hallgatók. Azt gondolom, hogy a jövő szempontjából ez egy kulcsfontosságú üzenet
— fogalmazott Fülöp Tamás.

A rektor hozzátette: egyre inkább nemzetközivé fog válni az egyetem. Cél, hogy még versenyképesebb legyen, nagyobb hangsúlyt kapjon a következő években a tehetséggondozás.

Prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester azt mondta a fiataloknak: azzal hogy az egyetem polgáraivá váltak, Kecskemét polgárai is lettek. Útravalóul a diákoknak Kecskemét jelmondatát adta: „Sem magasság, sem mélység nem rettent!”

Kecskemét fejlődése és az egyetem fejlődése egymással párhuzamos halad, a kettő egymással szimbiózisban van. Az itt meghirdetett szakok olyan szakok, ahol ha végeznek a hallgatók, akkor a kecskeméti iparban, a kecskeméti mezőgazdaságban vagy a szolgáltatások közt nagy segítségére tudnak lenni a városnak
— emelte ki prof. dr. Sztachó-Pekáry István.

A Neumann János Egyetem idén is közelebb került a céljához, hogy Magyarország leginnovatívabb, 5.000 fő hallgatói létszámmal rendelkező egyeteme legyen.