Anyák napi Öko-Feszt és Főzőfesztivál Bethlenvárosban

2024. 05. 05., 16:13
Bethlenváros minden lakója számára készültek meglepetéssel vasárnap a Nádasdy Parkban megrendezett IV. Öko-Feszt és Főzőfesztiválon. Az egyik legzöldebb városrész fogott össze ma, hogy egy igazán színes fesztiválon mutassa be, mennyi hasznos és vagány kezdeményezés van, amely a környezettudatos életmódot támogatja.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 38 képet tartalmaz

Újrahasznosított anyagokból készült táskák, péntárcák, természetes anyagokból készült használati tárgyak, de természetesen bio-ételek is helyet kaptak a fesztiválon. De nem hiányozhatott a mai nap repertoárjából az egészséges életmóddal kapcsolatos tanácsadás és a főzőverseny sem.

A látogatókat délelőtt Tóth Attila, a Bethlenváros Lakói Egyesület alelnöke köszöntötte. Mint mondta, fontos, hogy a városrész közösségei kibontakozhassanak. A cél, hogy ezeket a polgári szerveződéseket támogassák és ebben sokat segít egy-egy közös mulatság, ahol a lakók beszélgethetnek és jól érezhetik magukat.

Tóth Attila hozzátette: az egyesület nem csak fesztiválokkal igyekszik színesíteni a városrész életét, hiszen szó szerint véve a feladatot nemrégiben új virágoskerteket is létrehoztak a városrészben, de egy padot is sikerült telepíteni a városrész postapontja elé.

A színpadi műsor az óvodások táncával kezdődött, majd az édesanyákat is köszöntötték az apróságok a színpadon.

Anyák napja 4. Bethlen Város Öko Feszt

IV. Bethlenváros- Vacsi köz ÖkoFeszt, Anyák napja Mikszáth Kálmàn Krt-i Óvoda Mókus és Nyuszi csoport

Közzétette: Hiros.hu – 2024. május 5., vasárnap

A nevelők elismeréséről sem feledkeztek meg, Szemereyné Pataki Klaudia polgármesternek jutott a megtisztelő feladat, hogy a pályájukon immár 40 éve töretlenül a gyermekek fejlődésért dolgozó két óvónőt is köszönthessen a színpadon.

A megható pillanatokat a színpadon is igazi fesztiválműsor követte, a modern tánctól Pál Attila színművész fellépésééig széles skálán mozogva.

A negyedik alkalommal megrendezett Őko-Feszt kiemelt délutáni fellépője Csík János és a Mezzo volt.