Átadták a Táncsics Kollégium műfüves focipályáját

2023. 04. 19., 17:47
Felavatták a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium új műfüves labdarúgópályáját ma délután. Nem csupán fociedzéseket fognak ott tartani, hanem a kollégium fiataljai is használhatják a pályát szabadidejükben. A beruházás része annak a 600 millió forintos projektnek, melynek köszönhetően több műfüves pályát is kialakítottak, felújítottak a városban.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 28 képet tartalmaz

Átadták a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium új műfüves labdarúgópályáját ma délután. A terület eddig kihasználatlanul állt az intézmény udvarán, ám mostantól egy modern focipályán rúghatják a bőrt a fiatalok.

– Nem szabad elhanyagolnunk a mozgással kapcsolatos tevékenységeket. Éppen ezért olyan programokat szeretnénk felkínálni a diákok számára, amellyel legalább néhány órára elvonhatók a digitális világtól. Kollégiumunk ezzel a futballpályával kiváló és egyedülálló lehetőségeket tud felkínálni a diákok számára
— mondta Bibok Róbert, a Kecskeméti Táncsics Mihály Középiskolai Kollégium igazgatója.

Az eseményen a Kecskeméti Tankerületi Központ igazgatója elmondta, az együttműködés, a kölcsönös segítség és a sport szeretete köti össze a kollégiumot és a KTE Labdarúgó Akadémiát. Pálfi Tamás Ferenc elmondta, a legfőbb cél, hogy a diákok megfelelő környezetben tudják hasznosan eltölteni szabadidejüket.

– Az együttműködés újabb mérföldkövéhez érkeztünk el a mai nappal, hiszen átadásra kerül a kollégium eddig kihasználatlan területén kialakított műfüves sportpálya, ami hiánypótló szerepet tölt be. Ez egyaránt biztosítja az akadémia labdarúgó növendékei számára az edzési, és lehetőséget kínál helyet a kollégiumi diákok szabadidős tevékenységeihez
— hangsúlyozta Pálfi Tamás.

Szemereyné Pataki Klaudia polgármester az átadón elmondta, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetséggel közösen másfél éve indították el azt a programot, melynek köszönhetően mintegy 20 műfüves vagy füves pályát építettek ki az ovik, iskolák, kollégiumok udvarán.

– Azt gondolom, hogy ezekkel a létesítményekkel gazdagodott az egész város és az iskolák közössége. Lehetőséget kaptak az utánpótlás válogatott játékosai és az ott élő iskolások is, hiszen más időpontokban az iskolák is igénybe tudják venni a pályát a testnevelés órákra
— mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

Dr. Filus Andor, a KTE ügyvezetője elmondta, minél több gyerek mozog, annál több egészséges felnőtt lesz. A tartozni valahová érzés, a jó példa követése, a jó tanulói átlag mindig pozitív hozzáadott érték egy sportoló fiatal életéhez – mondta az ügyvezető, majd kiemelte, ez a műfüves pálya egy nagyobb beruházás része.

– Egy közel 600 milliós beruházás valósult meg a tavalyi év folyamán. Épül egy pálya a Bocskai utcai óvodában. Megújult a város két legrégebbi, nagyméretű műfüves pályája, az egyik a Széktói Stadion területén, a másik a Műkertvárosi Sport Centrumban, illetve három utánpótlás pálya épült a Széktói Stadion területén, melyből kettő fedett és fűtött pálya. Ezt már birtokba is vették a fiatalok, úgyhogy egész évben tudunk megfelelő körülmények között edzést tartani - részletezte a fejlesztéseket dr. Filus Andor.

A mintegy 40-45 millió forintból létrehozott pálya átadását követően kezdetét vette a Táncsics Koli Kupa Bajnokság, melyen öt csapat vett részt. A diákok öt sportágban és váltófutás versenyszámokban mérkőztek meg egymással.

Kapcsolódó cikk