Az egészségügyben dolgozókat ünnepelték a Városházán

2023. 07. 05., 16:42
Július 1-je, Semmelweis Ignác születésnapja az egészségügyi dolgozók legnagyobb ünnepe. Ebből az alkalomból gyűltek össze szerdán délután a megújult kecskeméti Városháza dísztermében, hogy megemlékezzenek azokról az elhivatott szakemberekről, akik nap mint nap egészségünkért, a betegek gyógyulásáért munkálkodnak. A hagyományok szerint most adták át a szakma rangos elismeréseit is.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 61 képet tartalmaz

A Medrigál kórus műsora nyitotta meg a Semmelweis-napi ünnepséget a kecskeméti Városháza dísztermében. Elsőként dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főigazgatója köszönte meg munkatársainak áldozatos munkáját, azt, hogy ebben a nehéz helyzetben, az energiaválság dacára is sikerült szép eredményeket elérniük. Sikereik között említette az Egynapos Sebészet áprilisi megnyitását, valamint a Gyermek- és Ifjúságpszichiátriai Szakambulancia és Gondozó új épületét, ahol igazi mesevilág várja a pácienseket.

– Sok helyen jártam a világban, de ilyen összetartó közösséget sehol sem láttam, mint itt, Kecskeméten
— fogalmazott a főigazgató, utalva arra, milyen sok támogatást kap a kórház a vármegye vállalkozóitól.

Köszönetet mondott a kórház menedzsmentjének, a gazdasági vezetésnek, hogy a gyógyítás minden feltételét biztosítani tudták, mecénásiaknak, a társkórházak vezetőinek és az intézmény minden munkatársának.

Az önkormányzat nevében prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, felidézve a 205 éve született Semmelweis Ignác életét, jelentőségét. – Az anyák megmentője saját korát megelőzve élt és dolgozott. Olyan ellenséggel harcolt, ami szemmel nem látható. Önök is nap mint nap ezt teszik – hangsúlyozta az alpolgármester, méltatva az egészségügyben dolgozók kitartását, elhivatottságát.

Dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke egy megható jelenetre emlékeztetett köszöntő beszédében. Amikor a Covid járvány legpusztítóbb időszakában Ferenc pápa egyedül állt ki a Szent Péter térre, így szólt:

"Azt hittük, hogy egészségesek tudunk maradni egy beteg világban”

Nagy igazság van ebben a mondatban, mutatott rá dr. Mák Kornél, hiszen előbb-utóbb mindannyian rászorulunk az egészségügyben dolgozók szakértelmére, gondoskodására, a tudományos kutatásokra.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal képviseletében dr. Balogh Melinda vármegyei tisztifőorvos asszony mondott köszöntőt az ünnepségen. Kiemelte: Semmelweis Ignác bebizonyította, hogy a gyógyítás és a megelőzés egymást segíti, ma már nem is képzelhető el egymás nélkül. Részletesen beszélt a Magyar Tisztiorvosi Szolgálat megalakulásáról, legfontosabb célkitűzéseiről, majd jó egészséget, további sikeres együttműködést kívánt az egészségügyben dolgozóknak.

A hagyományok szerint a Semmelweis Napon adták át a szakma elismeréseit is.

Az elismerésben részesültek névsora IDE KATTINTVA érhető el!