Az elgázolt édesanya családja számára is vittünk ajándékcsomagot

2022. 12. 20., 14:57
Kedden délelőtt átadtuk az adománygyűjtő akciónk ajándékait az Áldozatsegítő Központnak. A tíz családon felül egy plusz csomagot is összeállítottunk a vasárnap hajnalban a Vízmű utcán elgázolt édesanya árván maradt gyermekeinek.

Az idén is jól sikerült a Kecskeméti Médiacentrum adventi gyűjtése, amit bűncselekmények áldozatai javára indítottunk az Áldozatvédelmi Központtal együttműködve. Az ajándékot ma délelőtt adtuk át.

– Szeretnék köszönetet mondani minden felajánlónak az adományokért. Külön köszönöm annak a kecskeméti édesanyának, aki név nélkül három család ajándékának megvásárlását vállalta fel – mondta az átadáson Kozák Polett, a Kecskeméti Médiacentrum ügyvezető-főszerkesztője.

Ezúttal is tíz olyan személyt/családot választottak ki az intézmény munkatársai, akik a közelmúltban váltak bűncselekmények áldozataivá. Kaptunk egy kis történetet is róluk, de természetesen most is név és arc nélkül bonyolítottuk le javukra a gyűjtést. Olvasóink, partnereink telefonon, illetve a facebook oldalunkon jelentkezhettek egy-egy család vagy személy ajándékára.

Sajnos a hétvégén történt egy tragédia Kecskeméten. Két kisgyerek maradt árván, amikor a Vízmű utcán halálra gázolták édesanyjukat. Kollégáink és támogatóink adományaiból számukra is összeállítottunk egy ajándékcsomagot. Malom vásárlási utalványt, szaloncukrot, fürdőbelépőt, vadaskerti belépőt, mozijegyet és édességeket tettünk bele, hátha ezzel egy kicsit enyhíthetünk a gyerekek fájdalmán.

Barta Gábor, az Áldozatsegítő Központ koordinátora vette át tőlünk a csomagokat, az áldozatok nevében is köszönetet mondott a személyre szóló ajándékokért. Mint elmondta, kapcsolati erőszak, verbális és fizikai bántalmazás, zaklatás, csalás és szexuális erőszak áldozatai is részesülnek az adományokból. Mindannyian megkapják a csomagjaikat még karácsony előtt.

– A bűncselekmények után minden lehetséges segítséget megadunk az áldozatoknak, nagyon sokat jelent azonban számukra, hogy az ünnepek idején is gondolnak rájuk. Az általuk megjelölt ajándékok mellett külön öröm, hogy élményajándékokat is kapnak. Ezek segíthetnek számukra abban, hogy túllendüljenek a krízishelyzeten és tovább léphessenek
— hangsúlyozta Barta Gábor.

Babakocsi babával, távirányításos autó, tisztító szerek, pipereholmik, elektromos melegítő, könyv, vitaminok, vásárlási utalványok, sőt lovaglás kupon is szerepelt az áldozatok kívánságlistáján. Ezeket egészítettük ki további ajándékokkal partnereink felajánlásainak köszönhetően. Engert Jakabné alpolgármester pedig édességekkel is megtöltötte a csomagokat.

Érkezett egy különleges kívánság is egy hölgytől, aki kapcsolati erőszak áldozatává vált. Bár a büntető ügy lezárult, félelme nem múlt, régóta nem meri otthon tölteni az éjszakáit. Ő biztonsági kamerákat szeretett volna házára. Ezt a kívánságot csak a Halas Televízióval és a Connextion Számítástechnika Szaküzlet és Szervízzel összefogva sikerült valóra váltanunk, ezúton is nagyon köszönjük a támogatásukat.

Akik hozzájárultak ahhoz, hogy szebbé tegyük a bűncselekmények áldozatainak karácsonyát:

a Kecskeméti Médiacentrum munkatársai, egy kecskeméti édesanya, aki név nélkül vállalta fel három család ajándékainak megvásárlását, Engert Jakabné alpolgármester, Szamler László képviselő és fia, Szamler Roland, Bogasov István, a Hírös Sport Kft. ügyvezető igazgatója, Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója, Malom Mozi, Connextion Számítástechnika Szaküzlet és Szervíz