Bővülhet a Pressley Ridge Alapítvány kecskeméti tevékenysége

2023. 03. 28., 09:04
A városi önkormányzattal kötendő együttműködési megállapodása révén kiszámítható keretek között folytatódhat és bővülhet a Pressley Ridge Magyarország Alapítvány kecskeméti tevékenysége. A felzárkóztatással foglalkozó szervezet évek óta sikeres munkát végez a Tóth László Általános Iskolában és három kecskeméti óvodában - hangzott el az esélyteremtési bizottság kedd reggeli ülésén.

Engert Jakabné alpolgármester ismertette: a Tóth László Általános Iskolában látványos eredményeket ért el a program, mára elmondható, hogy minden 8. osztályos diák továbbtanul valamilyen szakképző iskolában vagy gimnáziumban.

A Ferenczy Ida Óvoda Juhász utcai és Csongrádi utcai óvodájában, valamint a Kálmán Lajos Óvoda Tündérkert óvodájában is sikerrel zajlik a pedagógusokat, szülőket és gyerekeket is mozgósító felzárkóztató program - mondta Engert Jakabné, hozzátéve, hogy a Csongrádi utcában megszűnő óvoda csoportjai a Mátis Kálmán utcai óvodában folytatni fogják a programot.

Az alpolgármester elmondta azt is, hogy az együttműködési megállapodás által biztosított stabil keretek további intézmények bevonását is lehetővé tehetik, így például a tervek között szerepel a program bevezetése a Hunyadi János Általános Iskolában.

A Pressley Ridge Magyarország Alapítvány 2003 óta foglalkozik hazánkban a viselkedésük miatt "problémásnak" bélyegzett gyerekek és fiatalok oktatásával, segítésével és gondozásával. Az alapítvány kiemelt figyelmet fordít a családokkal, a nevelőkkel és a pedagógusokkal való együttműködésre, a velük való közös munkára.

Az alapítvány három fő tevékenységi területe az intézményi fejlesztés, a gyermekcsoportokkal való közvetlen munka, valamint a képzés és a tanácsadás. A munka alapját a traumatudatos szemlélet és az azt támogató módszertanok, többek között az élménypedagógia használata és minél szélesebb körben való megosztása képezi - olvasható az előterjesztésben, melyet az esélyteremtési bizottság egyhangúlag támogatott.