Címke: Barátok temploma
Keresés
Dátum választó
Rendezés
45 találat
2023.07.31

Orgonaszó egymás után négy templomban az Orgonák Éjszakáján

Egy négytemplomos séta keretében négy orgonakoncerten vehet részt bárki, aki Kecskeméten jár augusztus 5-én. A különleges rendezvényt úgy alakította ki a Filharmónia Magyarország, hogy egymás után mind a négy koncerten részt lehessen venni, az egyik végeztével átsétálva a következő templomi helyszínre. Mindegyik helyszínen más-más orgona szólal meg, más-más akusztikai viszonyok mellett.
2023.04.29

Emlékezetes koncertet adott a Kodály Intézet kórusa

Változatos programot állított össze péntek kora esti hangversenyére a Kecskeméti Kodály Intézet kórusa. A Fűri Anna vezette együttes egyházi témájú darabokat szólaltatott meg, a koncerten Poulenc és Rheinberger népszerű kompozíciói mellett több kortárs magyar kórusmű is felcsendült. A megjelent zeneszeretők örömére nemcsak a műsor-összeállítás volt tudatos és igényes, a karnagyuk tiszta és érthető mozdulataira maximálisan odafigyelő fiatal diákok énekét is csak dicsérettel lehet illetni, méltán kaptak vastapsot.
2022.11.30

Örömének szólt a Barátok templomában

Kodály Zoltán születésének 140. évfordulójára emlékezve és egyúttal a karácsonyra készülve ökumenikus kórustalálkozót tartottak kedd este a Barátok templomában. A hírös város legrégebbi fennmaradt építészeti emlékében öt kórus szólaltatta meg Kecskemét neves szülöttjének műveit és az adventi ünnepkör legszebb dallamait.
2022.11.27

Adventi ökumenikus kórushangverseny lesz kedd este a Barátok templomában

Adventi ökumenikus kórushangversenyt tartanak kedden (november 29-én) este 18.00 órától a Barátok templomában. A Kodály Zoltán születésének 140. évfordulója alkalmából tartandó koncerten számos kecskeméti egyház kórus, valamint a Kodály Zoltán Vegyeskar előadásában csendülnek fel acapella és orgonakíséretes darabok. A belépés díjtalan, minden érdeklődőt szeretettel várnak.