Címke: csapadék
Keresés
Dátum választó
Rendezés
75 találat
2023.12.24

Az év hátralevő részében sem lesz igazi téli időjárás

Enyhe idő várható az év utolsó hetében: karácsonykor akár 14-15 Celsius-fok körüli csúcshőmérséklet is lehet, majd szerdától kissé visszaesik a hőmérséklet, de így is általában 10 fok körüli maximumok várhatók, ennél hidegebbre csak a tartósan ködös területeken kell számítani. Szórványosan kialakulhat eső, zápor, a ködös tájakon ködszitálás és többfelé megerősödhet a szél - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből
2023.12.20

Idén sem lesz fehér karácsonyunk

Ezúttal is elmarad a havazás karácsonykor. Az ünnepek ideje alatt akár 10 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet, a két ünnep között viszont jöhet egy átmeneti lehűlés.
2023.10.15

A jövő hét elején nyugodt őszi idő várható, a hét második felében változékonyra fordul az időjárás

A jövő hét elején nyugodt, őszi idő várható 11 és 17 Celsius-fok közötti csúcshőmérséklettel, hajnalban többfelé lehet fagy. A hét második felében felhősebb, csapadékosabb időre van kilátás 13-20 fok közötti maximumokkal és élénk, helyenként erős széllel - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
2023.01.25

Tetszik, nem tetszik, de még több és tovább tartó víz kell a szikes élőhelyeknek

Örülnek a szakemberek a pusztában megcsillanó belvízfoltoknak. Azért, mert a természetes füves élőhelyeink közül a láprétek, mocsárrétek és a szikesek fennmaradásának egyik előfeltétele az időszakos vízborítás. Az utóbbi hetek csapadékhozama bizakodásra adhat okot, ám még ennél is több és továbbtartó vízfelületekre lenne szüksége a szikes élőhelyeknek.