Címke: faültetés
Keresés
Dátum választó
Rendezés
40 találat
2023.10.26

Három fát ültettek el az elsősök Lánchíd utcai iskola elé

Idén is megszervezték „Az én fám, elsős lettem” elnevezésű projektet a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolánál. A mai napon három fát ültettek el az elsősök az intézmény előtti zöldterületen. A cél, hogy a fiatalokat a környezet védelmére és gondozására neveljék. Az elültetett fákon dísztábla jelzi az elsős osztályok névsorát.
2023.06.14

Petőfi körtefáját ültették el a Petőfi iskolánál

Mától a Petőfi Sándor Általános Iskola kertjében növekszik annak körtefának az utódja, amely alatt utolsó estéjét töltötte Petőfi Sándor. A Magyar Kultúráét Alapítvány felhívására jelentkezett a Zöld Küldetés Egyesület, és igényelt három fácskát. Az első csemetét ültették el szerdán az iskola kertjében.
2023.05.17

Egy vackorfát ültettek Petőfire emlékezve

A Petőfi 200 Emlékév keretében az Országos Erdészeti Egyesület Kecskeméti Helyi Csoportjának lelkes csapata megemlékezést tartott a Kecskemét-hetényegyházi Nyíri-erdőben lévő erdészháznál. A hely apropóját az adta, hogy az erdészházban található a Szulyovszky László erdész által létrehozott 1848-49-es gyűjtemény, berendezett Petőfi emlékszobával.
2023.04.04

Folytatódik a TERMOSTAR Zöld Program

755 facsemetét ültetett a hetényegyházi körforgalom mellett a TERMOSTAR Kft. segítőivel. A mai ültetésben részt vettek a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola diákjai, valamint a Zöld Küldetés Egyesület, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. és a Kecskeméti Foglalkoztatási Nonprofit Kft. munkatársai is a TERMOSTAR csapatával együtt.
2022.12.07

125 fával gazdagodik Kecskemét

Folytatódik a faültetési sorozat Kecskeméten. A héten 125 fát ültet el a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a város megbízásából. A cserjék a Budai, a Kada Elek és a Trombita utcán, valamint a Nyugati körúton kapnak helyet. Fontos szempont volt a fák kiválasztása tekintetében, hogy a városi klímát jól viselő fajokat helyezzenek ki.