Címke: NAK
Keresés
Dátum választó
Rendezés
2 találat
2023.07.22

Rendkívül változatos a nyári tökfélék kínálata

A nyári melegben jól esik egy könnyű ebéd, vagy egy nyáresti vacsora, amelynek kiváló alapanyagául szolgálhatnak a változatosan elkészíthető zsenge tökfélék. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképe szerint májustól egészen szeptember végéig találkozhatnak a vásárlók a hazai termesztésű nyári tökfélékkel a boltokban. Válasszuk a spárgatököt, vagy a cukkinit, biztosak lehetünk abban, hogy nemcsak ízlelőbimbóinknak, hanem egészségünknek is kedvezünk.
2023.07.22

Az üvegpalack védelmében

A Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) örömmel értesült Magyarország Kormányának döntéséről, miszerint az uniós előírások miatt bevezetésre kerülő hulladékgazdálkodási szabályozás nem eredményezheti a borászok terheinek növekedését. A kormányzattal az elmúlt hónapokban folytatott egyeztetéseken a HNT hazánk 22 borvidékén dolgozó 25.000 szőlőtermelő és mintegy 2.000 borászati hegyközségi tag védelmében kérte a szabályozás felülvizsgálatát.
2023.07.19

Keresett exportcikk a magyar vadhús

Miközben itthon még kevesen ismerik, külföldön keresett termék a magyar vadhús. A hazai feldolgozókból mintegy 3800 tonna feldolgozott vadhús kerül ki évente, aminek közel 90 százalékát az export partnerek vásárolják fel. A magyar fogyasztók elvétve találkoznak vadhússal, holott a különleges ízvilága mellett az egészségre gyakorolt hatása miatt is érdemes lenne minél gyakrabban beemelni az étrendünkbe. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara egy kiadványban gyűjtötte össze a vadhús piacával kapcsolatos tudnivalókat.
2023.02.05

A termelői, feldolgozói szervezetek és a kiskereskedelem szereplői az árstop kivezetését javasolják

Az első élelmiszerár-stop egy éve, 2022. február 1-jén lépett életbe. Az ágazat meghatározó szereplői szerint a felborult európai uniós piaci környezetben az ársapkák kivezetése segítené a hazai agrárium, élelmiszeripar versenyképességének megőrzését, stabilizálva hazánk élelmiszer-önellátását. Ez a termelők, az élelmiszer-feldolgozók és a kereskedők közös érdeke - írja közleményében a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara.
2023.02.01

Díjazták a jégkármérséklő rendszer legjobb generátorkezelőit

Elismerést kaptak az országos jégkármérséklő rendszer országos és vármegyei legjobb generátorkezelői. – A generátorkezelők lelkiismeretes munkájukkal több tízmilliárd forintnyi jégkár megelőzéséhez járulnak hozzá, továbbá a rendszer a mezőgazdaság mellett lakossági és ipari létesítményeket, ingatlanokat és ingóságokat is véd – hangsúlyozta Dr. Nagy István agrárminiszter a január 31-i átadóünnepségen.
2023.01.12

Új kötelezettségek fognak vonatkozni a gyógynövényes hevítőrudakra

A dohányzási célú gyógynövénytermék fogalma 2023. február 1-gyel megváltozik, így az eddigi „növény-, gyógynövény- vagy gyümölcsalapú termék, amely nem tartalmaz dohányt és égési folyamat során fogyasztható” meghatározás kiegészül a hevítéssel történő fogyasztással is. Ezzel már az ilyen hevítőrudak elfogyasztása dohányzásnak minősül majd, és nem csak ez az egy dolog változik.
2023.01.10

Nem kedvez az agráriumnak az enyhe tél

Agrárium - Nem panaszkodhatnak a gazdák a csapadék miatt, az idén eddig jócskán kaptak a földek az esőből. Azonban következményei lehetnek annak, hogy elkerülték a nagy fagyok az Alföldet.
2022.12.18

Tájékoztatás az év végi ügyeleti rendről és kormányzati igazgatási szünetről

Magyarország Kormánya a 369/2022. (IX. 29.) Kormány rendelettel kormányzati igazgatási szünetet rendelt el, amely 2022. december 22. napjától 2023. január 6. napjáig tart. A rendelet értelmében az igazgatási szünet időtartama alatt a kormányzati igazgatási szerv feladatait nem látja el, ezért az intézményrendszer ezen időszak alatt szünetelteti eljárásait.