Luxemburg grófja - új köntösben

2023. 05. 03., 15:17
Pénteken kerül színpadra a Luxemburg grófja a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban. Az operett előadásnak, mely az évad utolsó nagyszínházi bemutatója, a mai napon tartották a főpróbáját.
A galéria 45 képet tartalmaz

Jól ismert dallamok csendülnek fel a helyzetkomikumokban gazdag operettben, mely a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház 2022/23-as évadának utolsó előadása. A Szente Vajk által rendezett Luxemburg grófjának ma tartották főpróbáját, a közönség pedig pénteken láthatja először.

A rendező vadonatúj darabot hozott létre Galambos Attilával közösen. A 20. század elején, a párizsi művészvilágban játszódó történet megmaradt, de új szöveggel és modernizált dallamokkal tették „maivá”. Lehár Ferenc 110 éves operettjéből az alkotók a szerelem különböző arcait mutatják be.

A történet

Sir Basil szerelmes AngèleDidier-be, az opera ünnepelt énekesnőjébe. Feleségül is venné, de nem házasodhat rangján alul. Ezért olyan arisztokratát keres, aki hajlandó Angèle-lel rövid ideig tartó látszatházasságra lépni, hogy majd előre megállapodott válásuk után ő kössön házasságot a színház csillagával. Erre célra válassza René-t, Luxemburg grófját, aki egy komoly összegért cserébe vállalkozik arra, hogy Angèle-t feleségül vegye anélkül, hogy valaha látta volna. 

Sir Basilt Járai Máté és Szerednyei Béla játssza a darabban. Luxemburg grófját, vagyis René Fouché festőt Koltai-Nagy Balázs formálja meg. Angèle szerepében Bori Rékát, Juliette-t Szabó Dorottya, Armand festőt pedig Orth Péter alakítja.

Az előadás premierjét május 5-én tartják a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban.

Kapcsolódó cikk