Farkas Bertalan lesz a különleges konferencia első előadója

Dimenzióváltás az egyetem életében: Kecskemétre érkezik a TEDx

2023. 10. 09., 14:54
A Neumann János Egyetem november 10-én első alkalommal rendezi meg a nemzetközi TEDx sorozatba tartozó rendezvényét, melyen Farkas Bertalan, űrhajós lesz a főelőadó. A különleges konferenciáról ma sajtótájékoztatón árultak el részleteket.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 20 képet tartalmaz

Elkezdődött az egyhónapos visszaszámlálás a Neumann János Egyetemen. Az intézmény ugyanis november 10-én tartja meg először a TEDxNeumann konferenciát. A szervezők és az egyetem vezetősége ma (hétfőn) sajtótájékoztatón árulta el, milyen programokkal készülnek az év legnagyobb dobására. Hiszen a tudományos fesztivál főelőadója Farkas Bertalan, űrhajós lesz.

– Kerestük azokat az izgalmas témákat, amelyek a fiatalokat izgalomban tartják, a robotikától a mesterséges intelligencián át. Az űrkutatás is ilyen dolog, a jövőbe mutat, van múltja, és természetesen van helyi kötődése és helyi jelentősége is. Ezért tartjuk egy fontos kulcskapocsnak
—  fogalmazott a sajtótájékoztatón dr. Csizmadia Norbert, elnök, Neumann János Egyetemért Alapítvány

A különleges konferenciasorozathoz csatlakozó eseményen az egyetemen hallgató és előadó szakemberek, valamint ismert hazai és nemzetközi kutatók és vállalkozók egyaránt előadnak majd.

– Úgy gondolom, hogy ez egy óriási lehetőség, egy dimenzióváltás az egyetem életében is, hiszen egy olyan nemzetközi konferencia brandhez csatlakozhatunk, amely lehetőséget nyújt számunkra arra, hogy megmutassuk az általunk képviselt tudást, az oktatóink, kutatóink által művelt tudományterületeket a világ széles közönségének. Emellett a konferencia egy találkozási pont, egy találkozási lehetőség is, hiszen külföldi előadók, külföldi partnerek is jönnek hozzánk - árulta el dr. Fülöp Tamás, ez egyetem rektora.

Az NJE-n végzett kertészmérnök vállalkozó Megyeri Szabolcs, aki maga is előad a TEDx-en

Az előadások mellett a rendezvény célja kulturális élményt kínálni látogatóinak, így november 10-én a TEDxNeumann többek között izgalmas pódiumbeszélgetésekkel, képzőművészeti bemutatókkal, interaktív VR szobával és egy egyedülálló, Neumann János eredeti leveleiből összeállított kiállítással is várja résztvevőit.