Együttműködés a koordinált tehetséggondozás érdekében

2022. 12. 14., 17:39
Megállapodást kötött december 14-én a Magyar Kézilabda Szövetség, a Dabasi Kézilabda Club Városi Sportegyesület és a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. a minőségi tehetséggondozás érdekében. A II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában Horváth László, a Magyar Kézilabda Szövetség képzőközpontok működésért felelős vezetője, Prohászka Csaba, a dabasi sportegyesület elnöke és Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője írta alá a dokumentumot.
A galéria 11 képet tartalmaz

Vazul Zsolt, a Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztályának a vezetője köszöntötte az együttműködési megállapodás részvevőit. Emlékeztetett arra, hogy korábban is jó együttműködés alakult ki a dabasi sportegyesülettel, a magasabb szintű együttműködés további lehetőségeket biztosít a kecskeméti kézilabda tehetségek előtt.

Az MKSZ-t képviselő Horváth László elmondta: mind Kecskeméten, mind Dabason komoly munka folyik az utánpótlás-nevelésben. Hosszú előkészítő munka után választottak ki két női és két férfi klubot, amelyek képző központként működhetnek, az egyik ilyen a Dabasi Kézilabda Club, amely partnerként a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft–t választotta. A Magyar Kézilabda Szövetségnek a projekt szakmai koordinálása a feladata.

A Magyar Kézilabda Szövetség a 2022-2028 közötti sportági stratégiájának részeként törekszik az akadémiák, képzőközpontok és sportszervezetek közötti kapcsolat kiépítésére, amelyhez szakmai segítséget biztosít. A megállapodás célja, hogy 14 éves korig a kézilabdázók tehetséggondozása a saját sportszervezetükben történjen, és ezt követően az iskolaváltáskor kerülhetnek át az MKSZ különböző képzőközpontjaiba.

A dabasi klub elnöke, Prohászka Csaba hangsúlyozta: hosszabb ideje jó az együttműködés a dabasi és a kecskeméti kézilabda klubok között, ezért egyértelmű volt számukra a választás.

Ivkovicné Béres Tímea a Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztálya nevében köszönte meg az aláíró feleknek az együttműködést.

– A szakosztályban sportolók számára ez egy mérföldkő a tehetségek fejlődésében, hiszen szakmai támogatást, azonos szemléletet, szakmai elvek mentén való képzést valósíthatunk meg együttműködve. Ez a gyerekek fejlődését szolgálja. Nagyon hálásak vagyunk és mindent meg fogunk tenni, hogy minél több élsportoló és válogatott kézilabdázó kerüljön ki Kecskemétről
— tette hozzá Ivkovicné Béres Tímea.

A megállapodás értelmében a Kecskeméti Junior Sport Kft., amely a Kecskeméti Sportiskola kézilabda szakosztályát működteti, mint alközpont a kiválasztott tehetséges kézilabdázók sportszervezeten belüli tehetséggondozását kiemelten kezeli. Biztosítja részvételüket a Képzőközpont közös képzési eseményein, valamint az MKSZ korosztályos képzési követelményrendszerének megfelelően biztosítja képzést.

Az együttműködési aláírással egyidőben folyt az iskola sportcsarnokában a kecskeméti kézilabda szakosztály tehetséges sportolóinak a felmérése.

https://youtu.be/1tvinR7cvC0