Elfogadta az Értékmegőrzési Bizottság az idei tavaszi fesztivál programját

2023. 02. 14., 14:58
Az Értékmegőrzési Bizottság keddi ülésén saját hatáskörben egyhangúlag elfogadta az idei Kecskeméti Tavaszi Fesztivál költségvetését és programját.
A Kecskeméti Szimfonikus Zenekar koncertje nyitja meg a fesztivált

Barta Dóra, a főszervező Hírös Agóra ügyvezető igazgatója a bizottság előtt elmondta, három jubileumhoz kívánnak kapcsolódni az idei eseményekkel: Ligeti György 100, Csontváry Kosztka Tivadar 170, Madách Imre 200 éve született.

A zenei programok között szerepel a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, az Ars Nova Énekegyüttes, a Kecskeméti Zenész Kör és a Kecskeméti Énekes Kör hangversenye, valamint az immár 32. Nemzetközi Bohém Ragtime és Jazz Fesztivál. Szintén kapcsolódik a tavaszi fesztiválhoz a 14. SZÍN-TÁR Színművészeti Egyetemek Találkozója.

A Bozsó Gyűjteményben Kemény Gyula restaurátorművész magángyűjteményéből lesz látható tárlat mások mellett Perlrott Csaba Vilmos, Mednyánszky, Gulácsy és Nagy István képeiből.

Fatűz most címmel kiállítás nyílik a Nemzetközi Kerámia Stúdióban, továbbá közös tárlatot tart a Kecskeméti Képzőművészek Közössége és a Műhely Művészeti Egyesület.

A megyei könyvtár többek között Buda Ferenc és Háy János estjére várja az érdeklődőket, a Ciróka Bábszínház is több előadással készül, és népzenei-néptáncos programokban sem lesz hiány: jön Paár Julcsi és a Fitos Dezső Társulat, lesz táncmaraton, és táncház is a Sergő együttessel.

A március 10. és 25. között tartandó idei tavaszi fesztivált Kecskemét városa 6 millió forinttal támogatja.

A fesztivál programjai: