Elkészült az idei év földút-karbantartási ütemterve

2023. 03. 27., 16:58
A jogi és ügyrendi, valamint a városüzemeltetési és fejlesztési bizottságok üléseivel hétfőn megkezdődött a csütörtöki közgyűlés napirendjeinek szakbizottsági áttekintése. A bizottságok támogatták egyebek mellett a köztemetői díjszabások módosítását, a városüzemeltetési bizottság pedig elfogadta a földutak karbantartásának idei évre kidolgozott ütemezését.
A városüzemeltetési és fejlesztési bizottság hétfő délután ülésezett

A városüzemeltetési és fejlesztési bizottság hétfőn délután több mint kétórás ülésen tekintette át a csütörtöki közgyűlés azon napirendi pontjait, amelyek illetékességi körébe tartoznak. Falu György alpolgármester ismertette: a jelentős költségemelkedés indokolja, hogy a köztemetői díjtételeket emelni kell, amit a vonatkozó rendelet módosításával hajthat végre a közgyűlés. A módosítást öt igen és két tartózkodás mellett a városüzemeltetési bizottság elfogadta, miként többségi támogatást kapott a jogi és ügyrendi bizottság hétfő reggeli ülésén is.

A jogi és ügyrendi bizottság hétfő reggeli ülése

A városüzemeltetési és fejlesztési bizottság ülésén ugyancsak Falu György alpolgármester ismertette, hogy a városüzemeltetés ütemtervet dolgozott ki Kecskemét mintegy 1000-1200 kilométernyi földúthálózatának 2023. évi karbantartására. Falu György hozzátette: ahol szükséges, a vízelvezetést is igyekeznek egyúttal megoldani.

A városüzemeltetés bővíteni kívánja gépparkját, így gyorsulhat a munka üteme – hangzott el. Szintén gyorsítja a haladást, hogy alvállalkozókat is bevonnak a munkába – közölte Boros Gábor, a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Elhangzott, hogy az időjárás jelentősen módosíthatja az ütemterv végrehajtását.

A 2023. évi földút-karbantartási ütemterv itt érhető el.

A szakbizottsági ülések kedden az esélyteremtési, az értékmegőrzési, a környezetvédelmi és a pénzügyi bizottságok üléseivel folytatódnak, a városi közgyűlést csütörtökön, március 30-án tartják reggel 9 órai kezdettel.