Érdemes-e időben bevásárolni az ünnepekre?

2022. 12. 03., 09:34
A karácsony közeledtével sokan igyekeznek előre gondoskodni az ünnepi menü hozzávalóiról. A húsáru, hasonlóan a többi élelmiszerhez, jelentősen drágult. Stábunk utánajárt, milyen a kereslet, és lehet-e spórolni, ha időben vásárolunk.

A különleges ételek sorában nem a béka az egyetlen, ami az ünnepi asztalra kerülhet - tudtuk meg Bálint Istvánné kereskedőtől. A különlegességek mellett a halas pultnál nem változtak az igazi slágertermékek.

A kereskedők nem tudják megmondani, hogy a halgazdaságok emelnek-e még árakat, de a halhús folyamatosan drágult az ősz folyamán. Ez elmondásuk szerint a keresleten egyelőre nem látszik. Aki nem szeretne kockáztatni az árakkal, jó, ha előre gondoskodik a beszerzésről. A haláru fagyasztva több hónapig minőségromlás nélkül eláll, így a kereskedők is azt javasolják, hogy aki válogatni szeretne és kényelmesen vásárolni, az hamarabb lépjen.

A húsos pultok előtt péntek reggel is sorbanállás volt. A vörös és fehér húsokat egyaránt keresték a vásárlók. Tavaly decemberhez képest 30 százalékos, vagy akár nagyobb drágulás is bekövetkezett a hústermékek árában. Egyelőre azonban a kereskedők elmondása alapján a vásárlók legalább az ünnepi menüt igyekeznek kispórolni.

Teljes összeállításunk itt nézhető meg: