Erős jelenléttel segíti a megemlékezést a városrendészet

2023. 10. 31., 15:49
Idén is erős jelenléttel segít a Kecskeméti Városrendészet a temetőknél. A Kecskeméti Köztemetőnél egyszerre 8 városrendész dolgozik össze a rendőrökkel és a polgárőrökkel. A legfőbb feladatuk a köz- és vagyonbiztonság, a parkolás segítése és a közterület-használat ellenőrzése.
A galéria 20 képet tartalmaz

Ma is járőröztek a Kecskeméti Városrendészet munkatársai a köztemetőnél. Ezekben a napokban megnövekedett a forgalom, emiatt kell is a segítség. A rendőrség és a polgárőrség munkáját erősítik a városrendészek a köz- és vagyonbiztonság, a parkolás és a közterület-használat ellenőrzése területén.

A kollégák járőrszolgálatot látnak el a temetőn belül és kívül is. Felhívják a figyelmet az esetlegesen nyitva hagyott autókra, az elfelejtett, sírokon ott hagyott értékekre és ügyelnek arra, hogy az alkalmi lopásokat kiszűrjék
— mondta Csíkos Imre, a Kecskeméti Városrendészet intézményvezető-helyettese.

November 1-jén közel 10 városrendész fog járőrözni a köztemetőben, akikhez probléma esetén nyugodtan fordulhatnak a megemlékezők.

Mi ünnepek alkalmával 8 fővel vagyunk jelen a temetőben. Ezt a létszámot kiegészíti a polgárőrség és a rendőrség is. Megosztjuk a feladatokat, van, aki a forgalmat irányítja, van, aki a parkoltatást intézi, és van, aki akár civil ruhában is a temetőben a közbiztonságot felügyeli
— részletezte Csíkos Imre.

Fontos, hogy a hatóság erős jelenléte mellett is, a temetőbe érkezők nagyon figyeljenek értékeikre, ne hagyják táskáikat őrizetlenül.

Fokozott városrendészeti jelenlét a temetőknél

A korábbi évekhez hasonlóan a városrendészek idén is kiemelt figyelmet fordítanak a mindenszentek és halottak napjára. Szombat óta a közterület-felügyelők a temetők területén és környezetükben megerősített járőrszolgálatot látnak el a rendőrökkel és a polgárőrökkel közösen a megemlékezők biztonsága, a megnövekedett forgalom koordinálása, a temetők rendjének biztosítása, a tulajdon elleni bűncselekmények megelőzése és a közterületi árusítások ellenőrzése céljából.

A városrendészet ezúton is kéri a temetőkbe autóval érkezőket, hogy a nagy forgalomban is figyeljenek egymásra, legyenek türelmesek és kövessék a forgalmat irányító rendőrök és közterület-felügyelők útmutatásait.

Kecskeméti Városrendészet