Év végére elkészül a kadafalvi bölcsőde

2024. 03. 28., 16:44
FRISSÍTVE: 2024. 03. 31., 08:07
December végére befejezik a kadafalvi bölcsőde építését, így januárban már megnyithatja kapuit az új, korszerű, két csoportos bölcsi. Csütörtök délután sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen, ahol Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hangsúlyozta, lakossági igény miatt kezdtek az építkezésbe.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 16 képet tartalmaz

Folyamatosan járnak a munkagépek Kadafalván. Az új bölcsőde felépítésén dolgoznak a szakemberek. A helyiek fogalmazták meg az igényt az intézmény kialakítására, ugyanis az utóbbi években több száz család költözött Kadafalvára, köszönhetően az állami otthonteremtési programnak, illetve a kecskeméti önkormányzat kedvezményes telekvásárlási akciójának. A mai napon sajtótájékoztatót tartottak a helyszínen, ahol Szemereyné Pataki Klaudia polgármester elmondta, nagy szükség van a bölcsire.

– A városrész óriási fejlődésen megy keresztül. Kadafalva, Felsőszéktó, Felsőcsalános térsége szerencsére benépesült gyermekekkel, ezért lakossági igény merült fel arra, hogy az óvoda és az iskola bővítésén túl egy bölcsőde fejlesztésében is gondolkodjunk. Szerencsés csillagzatnak köszönhetően minden feltétel összeállt: forrást, pályázati lehetőség nyílt, forrást kaptunk a kormány támogatásával, így el tudott indulni a munka
— nyilatkozta a helyszínen Szemereyné Pataki Klaudia.

A kecskeméti városi bölcsődei férőhelyek számának bővítése elősegíti a három év alatti gyermeket nevelő 25-49 éves nők foglalkoztatási rátájának növelését, munkaerőpiaci részvételük erősítését, valamint a munkaerőhiány helyi csökkentését. A kadafalvi bölcsőde korszerű és energiahatékony épület lesz.

– Több mint 312 négyzetméteres lesz a bölcsőde alapterülete, mögötte lesz egy 62 négyzetméteres fedett terasz, ahol a gyerekek játszhatnak. Mögötte pedig a kisgyermekkori fejlesztésre alkalmas játszóteret alakítanak ki. Elkészülnek a parkolók, köztük akadálymentesek is, valamint kerékpártárolókat is kihelyezünk majd - részletezte a projektet Leviczky Cirill önkormányzati képviselő.

Összesen 5 parkoló és 4 kerékpártároló kap majd helyet az épület mellett. A munkálatok várhatóan még az idén befejeződnek, januárban pedig új csoportokkal már nyitja is a kapuját a bölcsi. A projektre Kecskemét Város Önkormányzata 420 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.