Évadzáró rendezvényt tartott a kecskeméti szenior örömtánc közösség

2023. 08. 31., 13:07
A testi-lelki egészséget segíti már évek óta Kecskeméten a szenior örömtánc. A foglalkozásokat rendszerint a kecskeméti Egészségfejlesztési Irodában (EFI) tartják, emellett számos rendezvényen is részt vesznek a csoport tagjai. A mai napon a szenior örömtánc idei félévének történéseiről számoltak be, majd tánccal zárták a rendezvényt.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 16 képet tartalmaz

Egy kis ülőtánccal vette kezdetét a mai napon a szenior örömtánc idei évadzáró eseménye a kecskeméti Egészségfejlesztési Irodában. A rendezvényen összegezték a félév történéseit, hogy hol mutatkoztak be, valamint hogy milyen fellépési terveik vannak. A táncolók felléptek Kecskemét több nyugdíjasklubjában, városi programokon, mint például az Alzheimer-sétán, valamint a Karol Wojtyla Barátság Központban is.

A szenior örömtáncnak nagyon fontos része az, hogy megismertessük az emberekkel. Ma már Magyarországon több mint 300 oktató van és ők több mint 9000 embert mozgatnak meg hetente. Itt nálunk 162 fővel indult az évad és jelenleg 238-an vagyunk
— mondta Szász Istvánné Ilus szenior örömtánc oktató.

Jelenleg városunkban négy helyen álló tánc, három helyen pedig ülőtánc foglalkozást tartanak. Mint elhangzott, a működésükben sokat segít az EFI, valamint Kecskemét város önkormányzata.

A szenior örömtánc egyedülálló módon járul hozzá a demencia megelőzéséhez, ugyanis 76%-ban képes késleltetni az Alzheimer-kórt. Emellett oldja a feszültséget, növeli az állóképességet, fejleszti a mozgáskoordinációt és javítja az egyensúlyérzéket.
Az egészségi állapotunkra, az egészségünkre is óriási hatással van, hiszen a koordináció, az egymásra figyelés, a koncentráció, én azt gondolom ezek mind olyan tényezők az életünkben, amelyek nagy mértékben befolyásolhatják a szellemi és fizikai aktivitásunkat
— hangsúlyozta Engert Jakabné alpolgármester, hozzátéve, hogy a szenior örömtánc egyfajta sportnak is nevezhető.

Az eseményen Engert Jakabné köszöntőjében kiemelte: példaértékű az a közösség, amelyet a szenior örömtánc megteremtett. Mint mondta, örül annak, hogy már a kezdetekben is nagy létszámmal működött a csoport.