Exkluzív rendezvényházként nyílt meg a KultKaszinó

2024. 04. 19., 13:13
Megnyitotta kapuját Kecskeméten a KultKaszinó, a Hírös Agóra új rendezvényhelyszíne. A város ikonikus Rákóczi utcai épülete az 1900-as évek elején egy közösségi térként funkcionált, majd kaszinó nyílt benne. Ezentúl az épület olyan programlehetőségeket kínál, melyek nemcsak Kecskemét polgárai számára, hanem a távolabbról érkezőknek is egyediséget, exkluzivitást ígérnek.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 39 képet tartalmaz

Hazai és nemzetközi előadások, prózai estek, extravagáns performanszok befogadó helyszíneként nyitották megcsütörtökön este a KultKaszinót. A kaszinóról híres épületet mostantól a Hírös Agóra üzemelteti új, exkluzív rendezvényházként.

– Válogatott műsorkínálattal szeretnénk bevonulni Kecskemét kulturális életébe. A válogatás elsősorban a minőségen, az egyediségen, az eredetiségen alapul majd. Törekszünk arra, hogy idővel kialakuljon egy olyan profil, ami jellemzően csak itt, a Kultkaszinóban megtekinthető, átélhető 
— árulta el Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója.

Régi hagyatékból éled fel az épület, mely a hajdani közművelődést érdemi módon meghatározó kaszinó korszerűsített lenyomatát idézi. Az elképzelés az, hogy a kreatív események megvalósításán keresztül – melyek lehetnek egyediek, megismételhetetlenek – nem csak kecskeméti, hanem akár országos hírnévre is szert tegyen a KultKaszinó.

– Még mindig látható az épület régi pompája, a század eleji hangulat még betölti ezt a teret és betölti a lelkünket és a szívünket is. Azt gondoltam, hogy ne hagyjuk elveszni ezt az értéket, miután visszaköltözhettek a házasságkötők a díszterembe. Találjunk neki új értelmet, új tartalmat, új funkciót! A KultKaszinóval ez most valóra vált
— mondta Szemereyné Pataki Klaudia polgármester.

A megnyitót követően sor is került az első programra. Barta Dóra, Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, érdemes művész, a Kecskemét City Balett vezetője, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója tartott egy megindító előadást Lélektánc címmel.