Fejlesztések a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban

2023. 03. 29., 19:04
A megközelítőleg 100 hektáros Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén több fejlesztés is történt az elmúlt időszakban. Új padok kerültek a központba, illetve több mint 500 fát ültetnek el a mostani időszakban.

Több fejlesztés is történt a Benkó Zoltán Szabadidőközpont területén. Már a főbejárathoz érve látható egy változás, ugyanis lecserélték a bejárati kaput egy korszerű, belátható szerkezetre, amellyel szerették volna komfortosabbá is tenni a környezetet.

-A Benkó Zoltán Szabadidőközpont megközelítőleg 100 hektáron terül el, amit folyamatosan karban kell tartanunk és fejlesztenünk. Most több olyan kisebb beavatkozás történik, amely a látogatók igényeihez igazodnak
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Nemcsik Mátyás, a Hírös Sport Nonprofit Kft. kommunikációs és marketing vezetője. 

A területen tavaly kitermelt fákból 50 új padot készítettek, amelyekből a napokban 10 darabot már ki is helyeztek. A szabadidőközpont a horgászokról sem feledkeztek meg. Számukra a bejáratnál új horgászkocsik állnak majd rendelkezésre, amelyek áprilistól lesznek bérelhetőek.

-A horgász állásokat is megfogjuk újítani. Oda is új padok fognak kerülni, hiszen szeretnénk, hogy minél komfortosabban érezzék magukat
— mondta Nemcsik Mátyás.

Nagyon fontos a fák pótlása, zöldítése is a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Ezért az elkövetkezendő időszakban több mint 500 fát ültetnek el, amelyek között lesz tölgy és szil is.