Fejlődik Kadafalva térsége

2023. 11. 16., 16:27
Kadafalva, Ballószög, Helvécia jelentős fejlődésen megy keresztül az utóbbi időszakban, nő a lakosságszám, így az autóforgalom is jóval nagyobb lett. A közlekedés fejlesztése, javítása érdekében az elmúlt években több új utat építettek és régit felújítottak. Ma már jóval könnyebb a térségből való bejutás Kecskemétre.
Fotó: Borbély Tamás
A galéria 14 képet tartalmaz

Folyamatosan növekszik Kadafalva, Ballószög és Helvécia lakossága, ami magával hozta a nagyobb forgalmat is.

Ezért a három település önkormányzatának feladata, hogy fejlessze útjait, megkönnyítse a közlekedést a helyiek számára.

- Ilyen módon valósult meg először a Gábor Dénes utca megépítése három ütemben. Két ütem kifejezetten jó minőségben, a harmadikat a következő programozási időszakban fogjuk ugyanezen a szinten felújítani. A másik pedig a Kiskőrösi útnak a felújítása, amelyet tulajdonképpen egy harmadik bevezető útnak lehet tekinteni Kadafalva, Helvécia és Ballószög irányából 
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Leviczky Cirill, önkormányzati képviselő.

De a könnyebb bejutást szolgálja az Izsáki út felújítása, a négysávosítás jelenleg is zajlik. Továbbá már használható a Határ úr is, ami Kadafalvát és Ballószöget köti össze Helvéciával. Az új út tehát egérutat jelent a közlekedőknek Kecskemét felé. Kadafalván is újultak meg utcák. Szilárd burkolatot kapott a Szitakötő, a Vörösbegy, a Harangvirág és a Csillagvirág utca. A lakossági önerős útépítésnek köszönhetően a helyiek 50%-os önerejét Kecskemét város önkormányzata a további 50%-kal kipótolta.