Fellobbant a negyedik láng a város adventi koszorúján

2022. 12. 17., 21:25
FRISSÍTVE: 2022. 12. 19., 20:32
Fellobbant a szeretet lángja Kecskemét adventi koszorúján. A negyedik gyertyát Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester gyújtotta meg szombat délután a Főtéren.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 22 képet tartalmaz

Az M. Bodon Pál Alapfokú Művészeti Iskola tanárainak zenés műsorával vette kezdetét a gyertyagyújtás szombat délután a Főtéren. Ezt követően a Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola 3.a osztályos tanulói adtak elő betlehemes játékot Jézus születése címmel. Advent üzenetét ezúttal Hajduch-Szmola Patrik, a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség lelkésze közvetítette.

Igazivá válhat az a karácsony, amiben megengedem azt, hogy igazivá váljon. Az lesz az igazi, amiben tudok örülni, tudok örülni és tudok kicsinek lenni. Mária örült, József örül és isten is örült, pedig nem biztos, hogy így tervezték”
— mondta Hajduch-Szmola Patrik.

A lelkész arról is szólt, a karácsony arról is szól, hogy tudunk-e kicsit gyermekké válni, tisztán és őszintén örülni.

„S bár a történet ugyanaz minden évben. Az ünnep mindig más. Aki közhellyel próbálkozik, azt kérjük meg, idén inkább maradjon csendben. Ez nem a nagyok karácsonya, ez nem közhelyek ünnepe. A karácsony sosem a nagyoké, a karácsony mindig a legkisebbeké, mert ők értik a lényeget, mert nekik mindig új, mindig aktuális és mindig csodaszerű. Úgy is mondhatnánk, mindig eredeti és mindig igazi" - tette hozzá a lelkész.

A lelkész beszédét a Kecskeméti Evangélikus Egyházközség Glória kórusa foglalta keretbe. Ezt követően Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármester meggyújtotta a szeretetet jelképező gyertyát. A rendezvény után az Ölelő Kéz Alapítvány, valamint a Nők a Nemzet Jövőéért Egyesület szeretetvendégséggel várta a kecskemétieket.

Az esemény fényét emelte, hogy a kecskeméti cserkészek idén is elhozták a betlehemi Születés Bazilikájában található örök mécses lángját, ahogy teszik azt évről évre. A türelemre, az odafigyelésre és a bennünk lévő fény továbbadására tanító békeláng Budapestre december 10-én, városunkba pedig 13-án érkezett meg.