Gésa, pénzeszsák, medúza: ötletes jelmezekkel farsangoltak a Lánchíd utcai iskolában

2024. 02. 24., 17:54
Pénzeszsák, medúza, szivárvány és légy is volt szombat délelőtt a Lánchíd utcai iskola sportcsarnokában tartott farsangon, ahol a batmanek és pókemberek mellett fel-feltűnt egy-egy gésa és rendőrnő is. A jelmezverseny mellett mozgás és kézműveskedés is várta a gyerekeket.
Fotó: Borda Máté
A galéria 25 képet tartalmaz

A Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület és a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola Mozgó Diák Alapítványa rendszeresen szervez közösen programokat, legyen az apropó Mikulás, gyereknap, vagy mint most, farsang. Gál Zsombor, az egyesület elnöke és Boldog Andrea, az iskola igazgatója elmondták, hogy sokan segítik ezeket a programokat, a szombati farsangon például a mozgásért a Zaklajda Team volt felelős, és olyan tapasztalt segítőik is akadtak, mint a Hírös Nagyik.

Az ötletes jelmezek bemutatója az óvodásokkal kezdődött, majd az iskolások, végül pedig a családok mutatták be a többnyire házilag készített, kreatívabbnál kreatívabb maskaráikat. Az értő zsűri tagjai az egykor lánchidas Faragó Miki rádiós műsorvezető, Szebellédi Ildikó, a Kálmán Lajos Óvoda igazgatóhelyettese, és a Nyitnikék Nyugdíjas Klubot képviselő Simon Manka voltak.

A Lendületben a Széchenyivárosért Egyesület és a Mozgó Diák Alapítvány következő közös programja a március 23-ai "Tesó-nap" lesz, ami kifejezetten a sportra fókuszál majd, május végén pedig egy nagy klasszikus következik, a gyereknap.