Hamarosan indul a Házasság Hete Kecskeméten is!

2024. 02. 06., 16:03
Magyarországon 17. alkalommal, Kecskeméten 12. éve rendezik meg a Házasság Hete programsorozatot civil szervezetek és keresztény egyházak összefogásával. Az idei programok sora a hírös városban szombaton veszi kezdetét. Közös ünnepség keretében köszöntik azokat a párokat, akik szeretnék házasságkötésüket megerősíteni. Lehetőséget biztosítanak romantikus lánykérésre is a Városháza erkélyén. A Házasság Hete idei mottója: "Állandó megújulásban".

Hazánkban 2024-ben 17. alkalommal rendezik meg a Házasság Hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával. A rendezvénysorozathoz Kecskemét 12. éve csatlakozik. Február 10. és 21. között számtalan program várja a párokat, házaspárokat.

Az idei Házasság Hete rendezvénysorozat nyitóeseményén a Városházán 10 órától közös ünnepség keretében köszöntik azokat a párokat, akik szeretnék házasságkötésüket megerősíteni. Valamint lehetőséget biztosítanak romantikus lánykérésre is.

Meg lehet újítani azt a köteléket, ami összeköti a házaspárokat, ezt követően emléklappal, pezsgős köszöntéssel zárnánk az ünnepet. A Városházán van egy gyönyörű erkélyünk is. Arra gondoltunk, hogy ha van olyan vállalkozó és bátor fiatalember, aki úgy gondolja, hogy egy szokatlan, romantikus környezetben szeretné megkérni a szerelmét, akkor azt itt megteheti
— mondta Engert Jakabné alpolgármester.

A bátor fiatalemberek jelentkezését a [email protected] címen várják február 9-ig. Az elkötelezett szerelem ünnepe nem csak házaspároknak szól. Fiatalokat, családokat is várnak városszerte a programokra.

Említhetném a Cifrapalotában az örömfestést, vagy a megyei könyvtárban – mely szintén a kezdetektől fogva rendkívül gazdag, élménydús programokat hirdet meg – a hagyományos eseményeket, így például a szerelmi kalandtúrát. Az egyházak a templomokban a Házasság Hete zárásaként meg is áldják a családokat
— részletezte Engert Jakabné.

Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a pároknak, a házasságban élőknek vagy az arra készülőknek. A programokról az esemény Facebook-oldalán és a Házasság Hete programfüzetéből tájékozódhatnak.

Az idei Házasság Hete szervezői Kecskeméten

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, Parázs Pasztorális Központ, Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület, Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház, Katona József Könyvtár, Kecskeméti Katona József Múzeum, Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft., Hírös Agóra Otthon Mozi, Bozsó Gyűjtemény, Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Múzeuma, Kecskeméti Református Egyházközség, Kecskeméti Római Katolikus Főplébánia, Kecskeméti Hit Gyülekezete, Hetednapi Adventista Egyház, Kecskemét Kecskeméti Görögkatolikus Parókia, Hírös Sport Nonprofit Kft. 

A Házasság Hete rendezvénysorozat 1997-ben indult útjára az Egyesült Királyságból, Magyarországon 2008 óta rendezik meg minden év februárjában, a Bálint-nap (Valentin-nap) hetében.