Hamarosan nyit a vacsiközi posta

2023. 11. 21., 17:33
A legbizakodóbb tervekhez képest is hamarabb, már december 8-án nyitja meg kapuit az új vacsiközi posta pont. A városrészben élők így már az ünnepi időszakban is elérhetik a legfontosabb postai szolgáltatásokat.
Fotó: Bogdándi Ferenc
A galéria 8 képet tartalmaz

Akik a Gázló utcán közlekednek, már felfigyelhettek arra, hogy az egykori postaépületben felújítási munkákat végeznek, új postát alakítanak ki. A posta pont a korábban tervezetthez képest is hamarabb, már december elején elérhető lesz az egykori tanposta helyén.

- Gőzerővel zajlanak a munkálatok. A december 18-ra tervezett nyitást előre hoztuk 8-ára. Muszáj volt felpörgetni az eseményeket is. Éppen most végzett első soron a festő. Holnapra várjuk, hogy bekössék az internetet. Gyakorlatilag minden nap történik valami, hogy időben el tudjunk indulni
— nyilatkozta a Kecskeméti Médiacentrumnak Szilágyi Róbert, az Akikért a Déli Harang Szól a Hunyadivárosban Egyesület elnöke. 

Szilágyi Róbert elmondta azt is, hogy a vacsiközi PostaPont egy munkaállomással és dolgozóval, december 8-ától hétköznapokon 9 és 17 óra között várja majd az ügyfeleket. A cél az volt, hogy lehetőleg már az ünnepi időszakban igénybe lehessen venni a városrészi postaszolgáltatást. A hunyadivárosi és vacsiközi posta pontok Szemereyné Pataki Klaudia polgármester hatékony közbenjárásának köszönhetően hozzák vissza a városrészbe. 

A Hunyadivárosi posta pontra már korábban megkezdte működését, itt kedden délután is megállás nélkül érkeztek az ügyfelek.

- Látszik az adatokból és a számokból is, hogy igenis nagy igény volt a postára. Ha csekkekről beszélünk, az első héten 1000 darabot hoztak be, a második héten már 1500 csekk volt. A múlt héten elértük a csúcsot, napi 520 csekkel
— mondta Pászti András, a városrész önkormányzati képviselője.

Az elmúlt hónapban 200 csomagot adtak fel, és hozzávetőlegesen 1 millió forintot költöttek el bélyegre a Hunyadivárosiak. A Vacsiközben is komoly forgalomra számít az üzemeltető, az Akikért a Déli Harang Szól a Hunyadivárosban Egyesület.