Három fát ültettek el az elsősök Lánchíd utcai iskola elé

2023. 10. 26., 17:54
Idén is megszervezték „Az én fám, elsős lettem” elnevezésű projektet a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskolánál. A mai napon három fát ültettek el az elsősök az intézmény előtti zöldterületen. A cél, hogy a fiatalokat a környezet védelmére és gondozására neveljék. Az elültetett fákon dísztábla jelzi az elsős osztályok névsorát.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 17 képet tartalmaz

76 első osztályos fiatal vonult ma ki a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola elé. Most tartották meg ugyanis a már hagyományosnak mondható „Az én fám, elsős lettem” elnevezésű projekt faültetését.

– A projekt keretében immár ötödik éve minden ősszel az elsős osztályos közösségeink egy-egy fát ültetnek és ezeket a fákat gondozzák nyolc éven át, amíg az iskolában tanulnak. A gondozás azt jelenti, hogy az osztálytanítókkal együtt rendszeresen kijönnek, és amikor szükség van rá, akkor meglocsolják a fákat - részletezte Boldog Andrea intézményvezető..

A program tehát öt évvel ezelőtt indult, akkor még a HI! Kecskemét programsorozat keretében, önkormányzati támogatással, és azóta is minden évben keresnek támogatót, akiktől a fákat kapják.

– Minden évben a program mögé áll, Kecskemét város önkormányzata is és valamilyen széchenyivárosi civil egyesület segíti ezt a kezdeményezést. Külön köszönöm Engert Jakabné, alpolgármester asszonynak, aki a kezdetektől fogva velünk van és szívügyének tekinti ezt a programot - tette hozzá az igazgatónő.

A fák az elmúlt években az iskola elé, valamint egy esetben az intézmény udvarába kerültek. A mai eseményen Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte a fiatalokat. Mint mondta, 2019-ben egy nagyot álmodtak, mivel akkor merült fel a gondolat a Széchenyivárosban, hogy hagyományteremtő eseményt hívnak életre. Az alpolgármester hangsúlyozta nagy öröm számukra, hogy a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola szép hagyományt teremtett ebből. Mint mondta, bíznak benne, hogy a jövőben a fiatalok egy-egy osztálytalálkozón megkeresik majd a saját maguk által elültetett és gondozott fákat.

A kicsik lapátot és kannát ragadva, egy kis segítséggel elültették az osztályuk fáját. Három osztály nevében három facsemete került az intézmény elé. A program célja az is, hogy a gyerekeket a környezet védelmére és gondozására neveljék.