Horváth Krisztofer az Eb-felkészülésről és terveiről

2024. 05. 21., 20:32
Horváth Krisztofer is helyet kapott az Eb-keretben. Ez klubtörténelmi siker a Kecskeméti TE-nek, ugyanis korábban még nem kapott Eb-behívót KTE-játékos. Krisztofernek ez lesz az első Európa-bajnoksága.
Horváth Krisztofer

Múlthét kedden hirdette ki Marco Rossi az Eb-keret névsorát, amelyben szerepel Horváth Krisztofer neve is. A KTE-ből behívott játékos bár még sosem vett részt Eb-mérkőzésen, a kapitánytól már többször kapott meghívót. Azt meséli, nem érte váratlanul a névsor.

Volt már egy telefonbeszélgetésünk előtte nap, úgyhogy abból már gondoltam, hogy bent leszek a keretben. Nyilván akkor örültem neki, és mikor kinevezte a keretet másnap, akkor is boldog voltam, sok üzenetet kaptam
— mesélte Krisztofer.

Horváth Krisztofer korábban már kétszer is pályára lépett a válogatott színeiben. A csehek ellen egy felkészülési mérkőzésen debütált, majd a Montenegro elleni Eb-selejtezőn is lehetőséget kapott. Az idei Európa-bajnokságra a válogatottal május 27-én kezdik a felkészülést.

Lesz két meccsünk, itthon, meg egy Írországban, és utána 10-én utazunk ki Németországba. A csapattól egyáltalán nem izgulok, hiszen mindenkit ismerek már. Igazából már nagyon várom, hogy ott legyek, és együtt tudjak készülni a válogatottal
— mondta Horváth Krisztofer.

 A 22 éves játékos Hévízen született, felnőtt pályafutását a Zalaegerszegnél kezdte, majd Olaszországba szerződött. Először a Spal csapatában kapott szerepet, majd a Torinóhoz igazolt. 2023 januárjától kölcsönben a Kecskemét csapatában folytatta a pályafutását. Velük szerezte első gólját az NB I-ben, a Ferencváros elleni 1–1-re végződő mérkőzésen.

A tavaszi szezonban tizenöt bajnokin hatszor volt eredményes a bajnokságot végül újoncként a második helyen záró Kecskemét színeiben. 2023 nyarán szerződést hosszabbított a Torinóval, amely újabb egy szezonra kölcsönadta a kecskeméti csapatnak.

A jelenlegi szezonban a KTE színeiben 35 mérkőzésen 12 gólt és 9 gólpasszt jegyzett. Az, hogy a hírös városi klubból lett behívva az Eb-keretbe, hatalmas siker a Kecskeméti TE számára is, hiszen korábban erre nem volt példa.

Krisztofer a jövőjét illetően elárulta, folyamatosan egyeztet a menedzsereivel, de egyelőre bizonytalan, hol folytatja pályafutását. Talán az Európa-bajnokság után tisztul a helyzet. Nem kizárt, hogy marad a Torinónál.

Egy Serie A csapatba nyilván nem könnyű bekerülni. Örülnék neki, ha azt mondanák, hogy menjek vissza és maradjak is ott. De meglátjuk majd, hogy alakul
— mondta.

A támadó izgatottan várja az Eb-t. Június 15-én Svájc ellen rajtol az Európa-bajnokság a magyar válogatott számára, majd 19-én Németország, 23-án pedig Skócia következik a csoportkörben.