Idén is kivilágított adventi ablakok díszítik Hunyadivárost

2022. 12. 22., 13:56
Idén is megszervezték a hunyadivárosi adventi ablakozást. Az immár hároméves hagyomány a tervek szerint jövőre is folytatódik.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kivilágított adventi ablakok. Hunyadivárosban is gyönyörű ablakokat csodálhatunk meg sötétedés után.

Három évvel ezelőtt dr. Mezeiné Tapolcsányi Nóra azzal az ötlettel állt elő a covid kellős közepén, mikor igazából nem lehetett sehová menni, maximum sétálni az utcában, hogy próbáljuk ezt itt Hunyadivárosban megcsinálni. Két évig ő szervezte, és nagyon örülök, hogy Gyügéné Doszpod Szilvia ebben az évben elvállalta, akárcsak a közösség, mely továbbra is örömmel végzi az ablakdíszítést, minden évben szebb és szebb ablakokkal rukkolva elő. Azt gondolom, hogy a gyönyörködés mellett ennek van egy olyan hatása is az itt élőkre, hogy elmennek egymáshoz.
— mondta Pászti András, a városrész önkormányzati képviselője.

Az akció idén is sok embert megmozgatott, nagy számban jelentkeztek. Egyelőre csak interneten elérhető, hogy hol lehet megcsodálni az ablakokat, de már erre is van további ötlet a következő évre.

Idén még csak a Facebookon lehet megnézni a listát, de azon gondolkoztunk, hogy jövőre esetleg ki is plakátoznánk, hogy azok is értesüljenek róla, akik nincsenek fent a Facebookon vagy egyáltalán nem használnak internetet. Idén kicsit szűkös volt az idő és nem sikerült ezt megvalósítani, de reméljük, hogy jövőre sikerülni fog
— mondta Gyügéné Doszpod Szilvia szervező.

Az adventi ablakok amellett, hogy szemet gyönyörködtetnek, az ott élőket egy közösségé is tudják kovácsolni. Több háznál ilyenkor valami finomsággal vagy éppen csak egy forró itallal várják a betérőket egy jó beszélgetésre.