Ismét Adventi Ökumenikus Kórustalálkozót rendeztek Kecskeméten

2023. 12. 06., 18:28
Szebbnél szebb adventi és a karácsonyi énekek szólaltak meg a Barátok templomában. Kedden este rendezték meg az Adventi Ökumenikus Kórustalálkozót Kodály Zoltán születésének 141. évfordulója alkalmából, idén második alkalommal. A szervezők a helyi felekezeti sokszínűségre alapozva hívták életre a kórusok találkozóját.

Idén már második alkalommal tartották meg az Adventi Ökumenikus Kórustalálkozót Kecskeméten a Barátok templomában.  A szervezők a helyi felekezeti sokszínűségre alapozva hívták életre, hagyományteremtő szándékkal a kórusok találkozóját, melynek a koronavírus járvány megálljt parancsolt. Idén újra felcsendülhettek a szebbnél szebb liturgikus, egyházi énekek a Barátok templomában a kecskeméti Nagytemplom Benedictus kórusa, az Evangélikus Egyházközség Glória Énekkara, a Kecskeméti Vég Mihály Énekkar, a Piarista Liturgikus Kórus, a Szent Miklós kórus és a Kodály Zoltán Vegyeskar előadásában.

A Magyar Kórusok Tanácsa december 16-át, Kodály Zoltán születésének napját a Magyar Kórusok napjává nyilvánította, a kórustalálkozó is ehhez a szép rendezvénysorozathoz kapcsolódott. Az idei találkozó megtöltötte a templomot, a közönség vastapssal jutalmazta a fellépőket. A szervezők célja elsősorban a liturgikus kincs megmutatása volt.