Jó kezekben a kecskeméti kézilabda utánpótlás

2023. 05. 11., 12:28
A kecskeméti kézilabda utánpótlás edzői és tanítványaik mutatkoztak be szerdán, a Messzi István Sportcsarnokban. A lelkes szülők, a város képviselői, a támogatók színes bemutatókat láthattak a gálán, ahol a szakemberek kiemelték, kiváló munka folyik a városban.
Fotó: Banczik Róbert
A galéria 35 képet tartalmaz

Már hagyomány, hogy minden évben megrendezik a KESI Kézilabda Gálát. Az esemény a szakosztály ünnepe, amikor edzők és sportolók mutatkoznak be egymásnak, a támogatóknak, a városnak, és díjazzák a legjobban teljesítő sportolókat. Elhangzott, bár elsődlegesen nem az eredmény számít, hanem az, hogy a gyerekek jól érezzék magukat a közösségben, a díjakkal a teljesítményre, kitartásra kívánják ösztönözni őket.

– Fontos az utánpótlás. Elsősorban azért, hogy a gyerekek jó egészségben nőjenek fel, jó közösségek tagjai legyenek, másrészt viszont a sportos részét is ki kell emelnünk. Hiszen, aki tehetségesebb, lehetőséget kap arra, hogy az általunk megteremtett feltételeket kihasználva tovább tudjon lépni, akár a válogatottságig eljuthat - mondta Vazul Zsolt, a Kecskeméti Sportiskola Kézilabda szakosztályának utánpótlás igazgatója.

Az igazgató kiemelte, ők elsősorban nevelőegyesület, ezért mindenkinek lehetőséget kívánnak teremteni a sportolásra. Annak is, aki csak sportolni szeretne, és annak is, aki arról álmodik, hogy egyszer majd neves klubcsapatban játszik, vagy akár magyar válogatott lesz. A közönség ezen az estén ízelítőt kapott abból, hogy jutnak el a szivacslabdától a nagypályáig a KESI kézilabdás palántái.

– Kecskeméten a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. végzi a kézilabda utánpótlás kezelését, és azt lehet mondani, az utóbbi időben itt is komoly fejlődést láthatunk. Mind a létszám, mind az elért eredmények vonatkozásában. Ez pedig köszönhető az infrastrukturális fejlesztéseknek, és a kiváló szakembereknek, akik napról-napra, változatos munkával folytatják az utánpótlásnevelési munkát - hangsúlyozta Jánosi István, Kecskemét Megyei Jogú Város sportért felelős tanácsnoka.

A gálán megjelent Zsiga Gyula, az Magyar Kézilabda Szövetség utánpótlás-fejlesztési igazgatója is, aki elmondta, azért szeret Kecskemétre járni, mert itt érzi a családias hangulatot, ahol megvalósul a szülők-edzők-tanítványok hármasának egysége. Az igazgató kiemelte, a kiváló szakmai munka egyik bizonyítéka Szrnka Levente. A kecskeméti beálló a napokban mutatkozott be a magyar válogatottban.

A szervezők természetesen díjakkal is készültek, melyekkel a legtehetségesebb, legkitartóbb, legszorgalmasabb KESI-s kézilabdázókat jutalmazták.