Jótékonysági rendezvényt szervezett a Corvin Mátyás Általános Iskola

2024. 04. 22., 15:33
257-en báloztak a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolai idei alapítványi rendezvényén a hétvégén. A szombati jótékonysági esten befolyt bevételt elsősorban a hunyadivárosi általános iskola technikai felszereltségének bővítésére és a szociálisan hátrányos helyzetű diákok megsegítésére fordítják.
A galéria 12 képet tartalmaz

Szombat este a Bajor Étteremben tartotta idei alapítványi bálját a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola. A jó hangulatban telt, hajnal 4 óráig tartó rendezvényen a szülők és vendégek mellett részt vettek a tagintézmény vezetők, a Corvinás óvodavezetők és tiszteletét tette dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő valamint Leviczky Cirill kancellár, önkormányzati képviselő is.

Az est mottója „Viribus Unitis, azaz Egyesült erővel” jelmondat volt, a pohárköszöntőt dr. Lóczi László iskolaigazgató mondta. Az igazgató értékelte a 2023-as évet, beszámolt az elmúlt év közös programjairól, a létrejött összefogásokról, végül beszédében kiemelte Böjte Csaba idézetét: „Mit szeretetből oda ajándékozol, az örökre a Tiéd marad”.

A 257 fő részvételével lezajlott jótékonysági esten több mint 3 millió forint folyt be a támogatói jegyekből, a bálon résztvevők felajánlásaiból valamint a tombola bevételekből. Az alapítvány a befolyt összeget a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola technikai felszereltségének bővítése és a szociálisan hátrányos diákok megsegítése mellett erdei iskolai táborozásra, új kerékpártárolók beszerzésére, sikeres nyelvvizsga visszatérítésekre és a diákönkormányzat támogatására fordítja.

A báli műsort felajánlásként adták a szülők és tanulók. Ebben voltak zenés-énekes fellépések, akrobatikus rock & roll és hajnalig tartó táncmulatság, ahol a zenét Dj Robi, Molnár Róbert volt szülő szolgáltatta.